Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

După ce a învins vicecampioana României, SCM U Craiova dorește să repete isprava în fața campioanei

După ce a învins vicecampioana României, SCM U Craiova dorește să repete isprava în fața campioanei

Sâmbătă, 15 octombrie, SCM U Craiova revine în Sala Polivalentă după victoria entuziasmantă cu CSO Voluntari, din FIBA Europe Cup, și are parte o nouă confruntare de foc. Oltenii primesc vizita campioanei României, U-BT Cluj-Napoca, grupare ce vine după debutul în EuroCup.

SCM U Craiova este una dintre poveștile frumoase ale acestui început de sezon, reușind să obțină calificarea neașteptată în grupele FIBA Europe Cup, prin parcursul de la turneul preliminar organizat în Lituania. Alb-albaștrii au dovedit că își merită locul în această competiție europeană, învingând în primul meci o altă debutantă în FIBA Europe Cup: CSO Voluntari, vicecampioana României.

Duelul a fost unul foarte echilibrat, însă craiovenii au fost permanent în față, obligându-și adversarii să intre în această „cursă de urmărire”. În cele din urmă, SCM U Craiova s-a impus cu 70 la 61, grație celor 50 de puncte înscrise de Giordan Watson, Shawn Hopkins, Demonte Flanningan și Cortez Edwards.

După partida cu CSO Voluntari, trupa lui Vitaly Stepanovski a ajuns la un bilanț de 3-1 în stagiunea 2022-2023. Pentru SCM U Craiova urmează în sfârșit debutul în campionat, iar formația din Sud are parte de o dispută foarte dificilă în compania lui U-BT Cluj-Napoca.

Ardelenii au jucat și ei la mijlocul acestei săptămâni în Europa, pierzând la limită încleștarea cu JL Bourg din prima etapă a noii ediții de EuroCup: 88-85. Francezii s-au aflat la conducere în cea mai mare parte a jocului, însă elevii lui Mihai Silvășan au luptat până la capăt și au fost aproape de o revenire spectaculoasă.

U-Banca Transilvania a jucat în Hexagon fără Victor Sanders, baschetbalist ce nu a intrat nici măcar un minut pe teren, cu toate că făcuse deplasarea. Rămâne de văzut dacă acesta va juca sâmbătă, în Craiova.

De partea cealaltă, oltenii au ajuns săptămâna aceasta la o înțelegere cu Milivoje Mijovic, care devine cel de-al 6-lea străin din lotul Craiovei. De asemenea, atât gazdele, cât și oaspeții au la dispoziție un baschetbalist naturalizat: Giordan Watson în cazul alb-albaștrilor și Patrick Richard în cazul alb-negrilor.

Rămâne de văzut ce soluție va găsi Stepanovski pentru a-l opri pe brazilianul Leo Meindl, care a arătat excepțional în acest început de sezon. În schimb, clujenii vor trebui să găsească o variantă prin care să reducă productivitatea lui Giordan Watson.

Pentru U-Banca Transilvania, meciul din etapa a treia a Ligii Naționale reprezintă cea de-a 7-a partidă consecutivă jucată în deplasare. „Studenții” nu au evoluat deloc pe teren propriu în această stagiune, prima confruntare din BTarena având loc săptămâna viitoare, în 19 octombrie, împotriva Cedevitei Olimpija Ljubljana.

De partea cealaltă, SCM U Craiova va disputa al doilea joc consecutiv acasă. Echipa din Bănie își va dori cu siguranță să confirme forma bună arătată în această prima parte a sezonului și să le ofere spectatorilor încă un motiv de bucurie.

Disputa dintre SCM U Craiova și U-BT Cluj-Napoca are loc sâmbătă, 15 octombrie, de la ora 19:00, și poate fi urmărită, în direct, pe FRB TV.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!