Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dusko Vujosevic: „Am depus un mare efort pentru această competiție. E un fel de școală pentru clubul nostru”

Dusko Vujosevic: „Am depus un mare efort pentru această competiție. E un fel de școală pentru clubul nostru”

Miercuri, 5 februarie, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca poate atinge o performanță foarte importantă pentru baschetul românesc și anume, calificarea în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup. Pentru a atinge acest obiectiv, alb-negrii au nevoie de un joc excelent în compania lui Ironi Ness Ziona.

Astăzi, 4 februarie, în Sala Sporturilor „Horia Demian”, formația ardeleană a organizat o conferință de presă la care au fost prezenți Dusko Vujosevic, Branko Cuic și Donatas Tarolis. Tehnicianul muntenegrean al alb-negrilor a început cu o lungă prezentare a situației în care se află U-BT în acest moment. Vujosevic a îndemnat la răbdare și a declarat că „nici Roma nu a fost construită într-o zi”.

După separarea dintre ULEB și FIBA, structurile care s-au format și competițiile care au apărut sunt foarte bune. Există mai multe formații cu bugete uriașe, una dintre ele fiind și Ironi Ness Ziona. Altă echipă este Enisey Krasnoyarsk care are foarte mulți bani, însă este deja eliminată din FIBA Europe Cup. Sportul este, poate, singurul lucru imprevizibil și de aceea este și interes așa de mare în acest domeniu. Cu o victorie mâine, noi vom face un pas foarte important și ne vom califica. Acesta este scopul nostru – să ajungem în sferturile de finală, între primele opt echipe. Noi am depus un mare efort pentru această competiție. Aceasta este un fel de școală pentru clubul și echipa noastră. Aici nu e vorba doar de calitatea formațiilor cu care am jucat, ci putem să menționăm și cele două deplasări, în Krasnoyarsk și Minsk, care consumă mult timp și energie. În momentul de față, nivelul la care noi evoluăm în FIBA Europe Cup afectează felul cum evoluăm în campionat. Însă această formă este doar de moment și rezultatele finale vor arăta altceva. Nici Roma nu a fost construită într-o zi. Niciun drum către succes nu este format doar din trandafiri. Eu am avut o carieră lungă și, totuși, încă nu sunt obișnuit cu înfrângerile și nu îmi cad bine atunci când apar. Anul acesta noi am construit o echipă nouă. Oradea, Sibiu, Craiova și restul au avut o bază de dinainte și doar au adăugat piesele care mai lipseau. Noi am adus încă un jucător, L.J. Peak, pentru a prelungi rotația care, obiectiv, era scurtă pentru cele două competiții în care ne dorim să avem succes. Nimeni nu este magician și nimeni nu are o baghetă prin care transformă în aur tot ce atinge. Pe drumul către succes, înfrângerile au rolul lor. Echipa noastră încă nu a ajuns la nivelul fizic și mental pentru a putea juca două meciuri fizice în trei zile cum a fost în cazul duelurilor cu Minsk și Sibiu. Încă un lucru: o parte de merit pentru atmosfera bună pe care o avem acum i se datorează antrenorului. De asemenea, o parte de vină pentru înfrângere i se cuvine antrenorului. Noi aici avem o situație specială în care nu e ușor să funcționezi dar dacă reușești să te adaptezi, atunci e o situație bună. Eu nu vreau să avem o situație în care atunci când echipa câștigă, să fie meritul meu și atunci când echipa pierde, să fie vina antrenorului. Partea de merit și de vină este și a antrenorului și a staff-ului dar dacă cineva trebuie să fie vinovat pentru înfrângerea cu Sibiu, eu sunt acela. Pentru noi e important ca atmosfera care se construiește în clubul nostru să fie susținută prin răbdare pentru că ne aflăm într-un proces care nu e ușor, dar care duce spre succes.”

În continuare, Dusko Vujosevic a făcut o scurtă analiză a confruntării cu Ironi Ness Ziona, a adversarei, spunând că elevii săi trebuie să înscrie aruncările de la distanță.

Legat de meciul de mâine, scopul nostru este să fim răsplătiți pentru tot efortul pe care l-am depus în FIBA Europe Cup. Mă refer la victorie și la calificarea în Top 8. Vom întâlni o echipă care vine fără o presiune prea mare și care joacă într-o rotație scundă. În apărare, schimbă stilurile: joacă 1 la 1, joacă zonă și, cu siguranță, ne vor aduce în situația în care vom depinde de șutul nostru. Referindu-ne la șut, noi, în momentul de față, avem o barieră sau o criză psihologică ce nu exprimă realitatea. O altă problemă, care nu este mică, e că trebuie să integrăm un jucător nou în echipă. Însă, eu sunt optimist și chiar îmi doresc ca sala să fie plină, fanii noștri să fie într-un număr cât mai mare și să fim împreună și la bine și la rău. Vreau ca împreună să obținem un succes în Europa care pentru Cluj, pentru baschetul românesc și pentru echipa noastră nu este deloc mic. Poate am fost prea lung acum dar am avut nevoie să explic și contextul existent înaintea meciului de mâine.”

Partida dintre U-BT Cluj-Napoca și Ironi Ness Ziona are loc miercuri, 5 februarie, de la ora 18:30, în direct pe canalul de Youtube al FIBA Europe Cup.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    bine c-a venit omu asta
    sa mai zica si ceva citibil si inteligibil.

    altfel, buni la politica cei de la U, sa il trimita pe Dusko in mom asta la conferinta de presa.

    maine sunt la sala, haide U!!!

    cu 4 ani în urmă (04.02.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!