Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Echilibru perfect la general între Sibiu și Energia înaintea episodului cu numărul 19

Radu Bărăian

Radu Bărăian
30.10.2015

Etapa cu numărul 6 din Liga Națională de Baschet Masculin propune o serie de meciuri foarte interesante și echilibrate, printre acestea fiind și confruntarea din Ardeal dintre CSU Sibiu și Energia Târgu Jiu. Cele două formații se vor întâlni în Sala Transilvania din Sibiu, sâmbătă, 31 octombrie, începând cu ora 17:30, partida urmând să fie transmisă de DigiSport 3. 

Din anul 2008 de când a promovat Energia în primul eșalon, Sibiu și Târgu Jiu au dat piept în meciuri oficiale de 18 ori, victoriile fiind împărțite în mod egal, 9-9. Doar în stagiunea competițională 2014-2015 aceste două echipe s-au duelat de 4 ori. În campionat, Energia a câștigat ambele partide, 69-53 la Târgu Jiu, respectiv 80-76 la Sibiu. De asemenea, CSU și Energia s-au duelat și în sferturile de finală ale Cupei României, acolo unde, oltenii s-au impus pe teren propriu cu 82-78, în timp ce ardelenii au câștigat în Sala Transilvania cu 102-94, după prelungiri, la finalul unui meci cu cântec, calificându-se astfel în optimile cupei. 

În startul noului sezon de LNBM, cele două combatante au aproximativ același parcurs. Pe de o parte, Sibiul are la activ 2 victorii și 3 înfrângeri, după ce în runda intermediară a reușit să câștige în fieful celor de la BCM U Pitești, scor 80-76. Exact ca și CSU Sibiu, Energia a câștigat în prima etapă, iar mai apoi a bifat 3 înfrângeri la rând, însă în etapa de la mijlocul săptămânii a stat dat fiind faptul că a evoluat în FIBA Europe Cup. Băieții lui Antonis Constantinides au trecut în primul meci european al sezonului de kosovarii de la Sigal Prishtina, scor 87-72.

Având în vedere situația Energiei din LNBM coroborată cu victoria importantă din FIBA Europe Cup, oltenii vor ajunge în Sala Transilvania mult mai motivați, cu un moral ridicat, în speranța că vor stopa șirul negativ de partide interne. De cealaltă parte însă, Sibiul vine după o victorie mare la Pitești, iar în partidele cu puternicele Cluj și Mureș au arătat că pot face față oricărui adversar, indiferent de numele acestuia. 

Luate toate aceste aspecte la un loc, plus faptul că ambele formații au mulți jucători noi în lot de la ultima întâlnire directă, confruntarea din Sala Transilvania este una deschisă oricărui rezultat, cu un mic plus de partea oltenilor, care, luați individual, sunt considerați mai valoroși decât sibienii. Totuși, cel puțin în baschetul masculin românesc, în ultima perioadă mai ales, contează mai mult echipa în detrimentul valorilor individuale, exemple fiind destule: Dinamo împotriva Clujului, Sibiul împotriva Piteștiului, Galațiul împotriva celor de la Dinamo, Gaz Metan împotriva celor de la Energia și lista poate continua. 

Trio-ul de arbitri care va oficia partida din Sala Transilvania este alcătuit din Marius Ciulin, Șerban Rașoga, respectiv Dragoș Nicolae, în timp ce comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Raduly Zoltan. 

*Foto: turnulsfatului.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!