Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Echipa etapei a 17-a din Liga Națională de Baschet Masculin

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
24.01.2023

Echipa etapei a 17-a din Liga Națională de Baschet Masculin

Etapa a 17-a din Liga Națională s-a sfârșit luni, 23 ianuarie, cu un duel extrem de spectaculos între BC CSU Sibiu și CSM Petrolul Ploiești, ce a asigurat prezența în Top 10 a grupării ardelene.

Iată echipa etapei în viziunea redacției noastre:

Nate Johnson (CSM Constanța)

Gladiatorii din Tomis și-au luat revanșa în fața celor de la SCM Timișoara și s-au impus cu un categoric 82-67 în disputa de la malul Mării Negre. Nate Johnson a fost omul meciului și a avut una dintre cele mai reușite prestații personale din această stagiune. El a strâns 30 de puncte, 4 recuperări și 6 intercepții pentru un indice al eficienței de +29.

Strahinja Jovanovic (CSA Steaua București)

Militarii au bifat o nouă surpriză în Conferința B și au câștigat cu scorul de 82-81 în Eternul Derby cu Dinamo București. Succesul a fost adusă de buzzer beater-ul de trei puncte al lui Jovanovic, care a înscris coșul victoriei cu un step-back de trei puncte și a totalizat 22 de puncte, 3 recuperări și 7 pase decisive pentru +18 la eficiență.

Shamiel Stevenson (CSM Târgu Jiu)                   

Șocul etapei a venit la Târgu Jiu, unde echipa pregătită de Kresimir Basic a trecut de SCM U Craiova la o diferență de două cifre (74-61). O bună parte din merite îi revin lui Shamiel Stevenson, care a încheiat în double-double, cu 27 de puncte și 10 recuperări, la care a mai adăugat 3 intercepții și 2 capace pentru +26 la eficiență.

Roberts Blumbergs (BC CSU Sibiu)

Cel mai important succes al rundei le revine celor de la BC CSU Sibiu, care prin triumful cu CSM Petrolul Ploiești și-au asigurat prezența în faza a doua din LNBM. Roberts Blumbergs a fost principalul actor al acestei victorii și a încheiat cu 26 de puncte și 7 recuperări, respectiv 28 de unități la eficiență.

Emi Cățe (U-BT Cluj)

U-BT Cluj a obținut un nou succes categoric în Conferința A, scor 94-61 împotriva celor de la CSM VSKC Miercurea Ciuc. Emi Cățe a continuat forma excelentă din ultimele runde și a avut parte de cea mai bună prestație stagională. Pivotul autohton a încheiat cu 30 de puncte și 6 recuperări în confruntarea de sâmbătă după-amiaza.

*foto: Facebook/CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!