Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Echipa etapei a 24-a din Liga Națională

Echipa etapei a 24-a din Liga Națională

Etapa a 24-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin a ajuns la final duminică, 26 martie, după ce s-a întins pe parcursul întregii săptămâni. Runda a adus câteva recorduri stagionale pentru unii jucători din Top 10.

Site-ul nostru i-a ales pe următorii jucători în echipa etapei:

Ilija Djokovic (SCM Timișoara)

Conducătorul de joc din Serbia a fost liderul Timișoarei în victoria de la Sibiu, în meciul care a deschis această rundă reușind să termine cu 25 de puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive, totul pentru 25 de unități la eficiență și +19 la +/-. Djokovic a prins astfel cel mai bun meci al său din Top 10.

Fundașul a stat cu 4/6 la două puncte, respectiv 4/7 din spatele arcului de cerc, în ambele cazuri fiind cifre peste media pe care o bifează în faza secundă. La linia de fault a încheiat cu 5/6. Djokovic a fost la al patrulea meci cu 20+ puncte marcate în LNBM.

Maurice Watson (CSO Voluntari)

Double-double cu 16 puncte și 12 pase decisive pentru Watson în victoria celor de la CSO Voluntari pe terenul Rapidului, pe lângă aceste cifre americanul adăugând 6 recuperări și 2 intercepții, având la final un index de 24 de unități la eficiență și +16 la +/-.

Watson a ajuns la meciuri consecutive în double figures în Top 10, contra Rapidului având 6/11 la două puncte și 4/5 la linia de fault, în timp ce din spatele arcului de cerc continuă perioada mai puțin eficientă (0/3).

Topias Palmi (SCM U Craiova)

MVP-ul rundei și-a ajutat echipa să obțină o victorie importantă în fața Constanței, el contribuind cu 28 de puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive și 2 intercepții pentru un index de 34 de unități la eficiență și +28 la +/-.

Palmi a încheiat cu 4/6 la două puncte și 6/12 de la mare distanță, în privința liberelor având 2/2 în ceea ce a fost al treilea său meci din Top 10 cu măcar 25 de puncte marcate.

Stefan Bircevic (U-BT Cluj-Napoca)

Bircevic a fost cel mai bun marcator de la U-BT Cluj în duelul cu Dinamo București, sârbul totalizând 20 de puncte și 5 recuperări pentru un index de 23 de unități la eficiență și +19 la +/-. Cifrele l-au ajutat să reușească cea mai bună prestație stagională în Liga Națională.

O singură aruncare din acțiune a ratat Bircevic în acest meci, fiind perfect la două puncte (5/5), din spatele arcului de cerc având 2/3, iar pe lângă aceste date a stat cu 4/5 la libere.

Egidijus Mockevicius (CSM Constanța)

Liderul Constanței în eșecul de la Craiova, Mockevicius a fost aproape de double-double, el adăugând 20 de puncte și 9 recuperări plus un capac, totul pentru un index al eficienței de 28 de unități.

Jucătorul lituanian a fost fără greșeală din acțiune, 7/7 la două puncte și 1/1 din spatele arcului de cerc, singurele încercări irosite fiind cele de la libere (3/6). De când joacă în Liga Națională, meciul de la Craiova a fost cel mai eficient pentru Mockevicius.

Pe lângă aceștia, din grupa 11-18 s-au remarcat următorii:

Shamiel Stevenson (CSM Târgu Jiu) – 29 de puncte, 8 recuperări, 3 intercepții, 2 pase decisive, 27 index la eficiență

Marius Ciotlăuș (CSM Galați) – 15 puncte, 10 recuperări, 4 intercepții, 3 pase decisive, 31 index la eficiență și +28 la +/-

*foto: Manases Sándor / u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!