Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Echipa etapei a șasea din LNBM

Echipa etapei a șasea din LNBM

Etapa a șasea din Liga Națională de Baschet Masculin a ajuns la final luni seara, 30 octombrie, cu derby-ul dintre Rapid și Dinamo. Runda a fost una gestionată mai bine de către gazde, care au obținut șase victorii în cele opt partide.

În urma prestațiilor din zilele trecute, site-ul nostru i-a ales pe următorii în echipa etapei:

Erick Neal (CSM CSU Oradea)

Conducătorul de joc american a stabilit recordul stagional de pase decisive într-un meci de campionat în partida contra lui CSM Târgu Mureș. Neal a totalizat 10 puncte, 14 assist-uri, 3 intercepții, 2 recuperări și un capac în 24 de minute pe parchet, perioadă în care a stat cu +26 la eficiență și +39 la +/-.

Baschetbalistul vicecampioanei României s-a aflat la cel mai bun index al eficienței în acest sezon de LNBM și a contribuit cu 3/3 la două puncte, procentajul său din spatele arcului de cerc rămânând în continuare modest.

Jorden Duffy (CSM Constanța)

Deși a pierdut la Sibiu, CSM Constanța a dat cel mai eficient jucător al partidei. Jorden Duffy a ieșit în evidență cu 27 de puncte, 4 pase decisive, 4 recuperări, 3 intercepții și un capac în puțin peste 36 de minute petrecute pe parchet. În acest interval, fundașul a stat cu +27 la eficiență.

Duffy și-a asumat 21 de aruncări, precise fiind 11 dintre acestea, iar la libere a adunat 2/3. Americanul a încheiat pentru a doua oară cu 20+ puncte un meci din Liga Națională.

Kwamain Mitchell (CSO Voluntari)

Liderul Voluntariului în victoria contra Timișoarei, Kwamain Mitchell a avut parte de o prestație solidă cu 23 de puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive și 2 intercepții în 30 de minute pe parchet, totul cu +25 la eficiență și +13 la +/-.

Experimentatul fundaș a ratat o singură aruncare din interiorul arcului de cerc (6/7), de la distanță a adunat un procentaj modest (1/4), iar la libere a fost fără greșeală (8/8). De când se află în România, acest duel i-a adus cele mai multe puncte în LNBM.

Jarell Eddie (U-BT Cluj-Napoca)

MVP-ul rundei a fost la foc automat din spatele arcului de cerc, cu un season-high de 7 triple în fața lui CSM Târgu Jiu. Eddie a totalizat 23 de puncte, 5 intercepții, 4 recuperări, 4 pase decisive și 2 capace în 17 minute și jumătate, perioadă încheiată cu +33 la eficiență și +39 la +/-.

Jucătorul lui U-BT Cluj a stabilit un record personal la reușitele de la distanță în Liga Națională, după ce în prima parte a acestei luni a avut 4/6 în fieful lui CSO Voluntari. Acum, cu Târgu Jiu, Eddie a stat cu 7/12 de afară.

Nikola Jevtovic (FC Argeș Basketball)

Thriller-ul de la Craiova l-a găsit în postura de cel mai eficient jucător de pe parchet pe Nikola Jevtovic, liderul lui FC Argeș adunând 20 de puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive și 3 capace în 36 de minute, perioadă închisă cu +26 la eficiență.

Pivotul s-a remarcat prin reușitele de la distanță, 3/3, o singură dată în cariera sa din Liga Națională fiind capabil să înscrie în trei rânduri din spatele arcului de cerc. Pe lângă aceste cifre, Jevtovic a adunat 4/9 la două puncte și 3/4 la libere.

*foto: Facebook FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!