Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Echipa ideală a etapei a 12-a din Liga Națională de Baschet Masculin

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
10.12.2023

Echipa ideală a etapei a 12-a din Liga Națională de Baschet Masculin

Începută joi seara, cea de-a 12-a etapă din Liga Națională de Baschet Masculin a luat sfârșit sâmbătă, cu un calup de cinci meciuri. Această rundă a adus și sfârșitul a două dintre cele mai lungi serii de victorii din campionat, întrucât CS Vâlcea și U-BT Cluj-Napoca le-au depășit pe FC Argeș, respectiv CSO Voluntari.

Iată echipa ideală a acestei etape, în viziunea redacției noastre:

Ethan Wright (CSM Târgu Jiu)

MVP-ul acestei etape a reușit să stabilească un nou record stagional la puncte în Liga Națională de Baschet Masculin. Echipa sa a ajuns la două victorii consecutive, iar Wright a fost crucial în succesul cu 89-73 în fața lui CSM Galați. Americanul a adunat 35 de puncte și 5 recuperări pentru 34 de unități la eficiență.

Mladen Jeremic (CSM Târgu Mureș)

În prologul etapei, CSM Târgu Mureș a trecut fără emoții de CSM Petrolul Ploiești, cu scorul de 85-97, în deplasare. O contribuție majoră a avut-o veteranul Mladen Jeremic, care a avut cea mai reușită prestație din ultimii opt ani, în campionatul României. Jerry a strâns 30 de puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive, fiind și faultat de nouă ori. Sârbul a terminat cu +32 la eficiență.

Derryck Thornton (CSM Focșani)

Deși nu obișnuim să includem în această rubrică jucători ale căror echipe au suferit înfrângeri, nu putem omite prestația lui Thornton în eșecul cu 76-85 în fața celor de la CSM Constanța. Americanul a fost al treilea jucător din această rundă care înscrie cel puțin 30 de puncte și a terminat disputa din Vrancea cu 32 de puncte și 3 pase decisive pentru un index al eficienței de +28.

Rashard Odomes (CSO Voluntari)

La fel ca și în cazul lui Thornton, nu am putut trece peste evoluția lui Odomes în meciul cu campioana României, în care CSO Voluntari a luptat admirabil. Extrema ilfovenilor a înscris aproape o treime din punctele echipei sale în înfrângerea cu 88-85 de la Cluj și a terminat cu 26 de puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive și un capac ce au contribuit pentru 31 de unități la eficiență.

Peter Olisemeka (CS Vâlcea)

Lupii Negri au reușit să producă o nouă surpriză pe teren propriu, unde rămân una dintre cele mai redutabile formații din Conferința B. Oltenii au trecut de FC Argeș Basketball, echipă ce pierduse o singură dată tot sezonul, cu scorul de 73-69, iar Olisemeka a avut un double-double monstruos. Pivotul nigerian a fost liderul echipei sale la toate categoriile principale de statistică, adunând 13 puncte, 18 recuperări, 3 assist-uri și +27 la eficiență.

*foto: Facebook/CSM Târgu Mureș

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!