Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Echipa ideală a etapei cu numărul 27 din Liga Națională

Echipa ideală a etapei cu numărul 27 din Liga Națională

Etapa a 27-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin a adus o serie de meciuri care s-au decis la o posesie diferență, cum a fost cazul întâlnirilor de la Craiova, din Sala Rapid, de la Miercurea Ciuc sau Ploiești. Finalistele de anul trecut, U-BT Cluj și CSM CSU Oradea, au reușit să își câștige duelurile la peste 10 puncte diferență.

Iată topul celor mai bune prestații în această etapă în opinia baschet.ro:

1. Jordan Swopshire (CS Rapid București)

Americanul a bifat cea mai bună prestație stagională alături de Rapid, cu cele 33 de puncte și 7 recuperări împotriva lui CSM Galați. Swopshire a fost MVP-ul etapei, terminând cu 10/18 din acțiune pentru un indice al eficienței de 32 de unități.

Jucătorul Rapidului a reușit să pună pe tabelă cel puțin 8 puncte în fiecare sfert, ajungând cu prestația sa în Top 10 în acest sezon al LNBM în privința punctelor marcate într-un meci.

2. Cecil Williams (CS Dinamo București)

Liderul la puncte marcate pentru Dinamo în confruntarea de la Ploiești, Williams a terminat cu 21 de puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive, pentru 25 de unități la eficiență.

Cecil Williams a fost singurul de la Dinamo care a depășit borna celor 20 de puncte marcate, cu 100% procentaj de la linia de fault (7/7) și 6/11 din acțiune. Americanul are trei meciuri la rând fără vreo aruncare liberă irosită.

3. Adika Peter-McNeilly (BC Athletic Neptun Constanța)

Baschetbalistul lui Athletic Constanța a fost principalul marcator al dobrogenilor în succesul surprinzător împotriva lui CSO Voluntari. Peter-McNeilly a avut 20 de puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive, pentru 19 unități la eficiență.

În total, sportivul a fost precis de 8 ori din 13 încercări din acțiune, de la linia de fault venind cu 1/1. Atât din interiorul arcului de cerc, cât și de la distanță a avut minim 60% procentaj. Peter-McNeilly are acum 9 meciuri în double digits în ultimele 10 apariții în campionat.

4. Devon Bookert (CS Rapid București)

Pe lângă prestația excelentă, cu care și-a depășit season high-ul, Bookert a marcat coșul victoriei pentru Rapid în confruntarea din Giulești împotriva lui CSM Galați. Americanul a fost precis de la distanță și a stabilit scorul final, 103-100.

Bookert a încheiat cu 28 de puncte și 6 assist-uri, pentru 24 de unități la eficiență, fiind al doilea marcator al nou-promovatei după Swopshire. Cu 6/12 a stat din spatele arcului de cerc Bookert, pentru al doilea meci la rând cu cel puțin 6 reușite de la distanță.

5. Alexandru Olah (SCM OHMA Timișoara)

Pivotul bănățenilor a adunat 14 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive împotriva lui SCM U Craiova, ajutându-și echipa să continue seria victoriilor. Olah a fost al treilea marcator pentru Timișoara, tot al treilea fiind și la indicele eficienței, cu 15 unități.

Internaționalul român a terminat cu 7/13 din acțiune, la linia de fault ratându-și singura încercare. Pivotul a trimis aruncarea imprecisă în urma căreia Talton a venit cu un „tip in” și a câștigat partida pentru bănățeni. Acesta a fost cel de-al patrulea meci în ultimele cinci runde pentru Olah în double digits.

*foto: Mihai Tomescu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!