Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Echipa ideală a ultimei etape din Top 10 în Liga Națională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
08.04.2023

Echipa ideală a ultimei etape din Top 10 în Liga Națională

Etapa a 28-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin a reprezentat deznodământul fazei a doua a campionatului. Dramatismul nu a lipsit nici din această rundă, ce a contribuit la completarea tabloului pentru prima rundă de play-off. SCM Timișoara a ocupat ultimul loc din Top 8 în dauna lui Dinamo București.

Iată echipa etapei cu numărul 28 în viziunea site-ului nostru

Ilija Djokovic (SCM Timișoara)

Ilija Djokovic a fost eroul Timișoarei în meciul de sâmbătă seară, iar evoluția sa i-a adus titlul de MVP al etapei. Conducătorul de joc al bănățenilor a încheiat în double-double, cu 28 de puncte și 11 pase decisive, la care a mai adăugat și 3 recuperări. El a evoluat preț de 34 de minute în victoria cu FC Argeș cu scorul de 99-89 și a avut 32 de unități la eficiență.

Nate Johnson (CSM Constanța)

În ultimul meci din acest sezon, Gladiatorii din Tomis au cedat cu 85-91 pe teren propriu, în fața lui CSU Sibiu. În ciuda eșecului, elevii lui Alexandru Olteanu s-au ridicat la nivelul așteptărilor și au tras cortina într-o notă pozitivă peste acest sezon. Nate Johnson a fost cel mai bun om de pe teren și a strâns 28 de puncte, 7 recuperări, 6 pase decisive și 2 intercepții pentru +26 la eficiență.

Tyler Stone (Rapid București)

Rapid a reușit victoria care a răsturnat toate calculele lui Dinamo în vederea obținerii locului opt. Giuleștenii au câștigat cu 94-87 și și-au eliminat rivalii din cursa pentru post-sezon. Stone a fost din nou vedeta echipei sale și totodată cel mai bun om de pe teren. Americanul a încheiat confruntarea cu 20 de puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive, respectiv un index al eficienței de +23.

Nikola Jevtovic (FC Argeș)

Trupa din Trivale a pierdut în ultima etapă din Top 10 și a căzut pe locul 6 la finalul fazei a doua a campionatului. În eșecul cu scorul de 89-99 în fața lui SCM Timișoara, Jevtovic a continuat seria evoluțiilor de top din acest sezon cu un double-double. Pivotul piteștenilor a terminat disputa de pe Bega cu 23 de puncte, 12 recuperări și 24 de unități la eficiență.

Emi Cățe (U-BT Cluj)

În derby-ul ultimei etape din Top 10, U-BT Cluj și-a luat revanșa în fața celor de la CSM Oradea pentru eșecul din tur și s-a impus cu 94-79 în BTarena. Emi Cățe a fost încă o dată cel mai bun jucător al campioanei României. Pivotul naționalei a flirtat cu un double-double și a totalizat 17 puncte, 7 recuperări și 2 capace pentru +23 la eficiență.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!