Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Echipa ideală în a doua etapă din Liga Națională de Baschet Masculin

Echipa ideală în a doua etapă din Liga Națională de Baschet Masculin

Runda a doua din campionat a adus cifre importante pentru mai mulți jucători și numărul celor care s-au aflat în double-double la final a crescut.

Site-ul nostru i-a ales în echipa ideală pe următorii:

Karel Guzman (U-BT Cluj-Napoca)

Clujenii au deschis runda a doua cu un meci pe teren propriu în fața Rapidului și Karel Guzman a reușit să încheie cu double-double această reeditare a semifinalei de anul trecut. Baschetbalistul cubanez a contribuit cu 14 puncte și 10 recuperări, alături de 2 intercepții, un capac și o pasă decisivă, cifre suficiente pentru +25 la eficiență și +23 la +/-.

Guzman a adunat 5/7 din acțiune și 2/2 la linia de fault, fiind depășit la nivelul punctelor marcate din tabăra campioanei doar de Emi Cățe.

Nikola Gajic (SCM Timișoara)

Liderul Timișoarei în victoria din fieful Lagunei București, Nikola Gajic a fost de neoprit în privința reușitelor din acțiune. El a încheiat cu 20 de puncte, 5 recuperări, un capac și o pasă decisivă pentru +24 la eficiență și +24 la +/-.

Gajic n-a ratat deloc de la două, respectiv trei puncte și a totalizat 6/6 astfel, iar la aruncările libere a stat cu 5/7.

Yordan Minchev (BC CSU Sibiu)

CSU Sibiu și-a continuat începutul perfect de sezon și l-a avut pe Yordan Minchev drept principal marcator în derby-ul cu CSM Oradea. Bulgarul s-a evidențiat cu 18 puncte, 10 recuperări, 2 pase decisive și 2 intercepții, fiind cel mai eficient jucător al echipei (+27 index), alături de +21 la +/-.

Minchev a ratat o singură dată din interiorul arcului de cerc (6/7) și per total a încheiat cu 8/12 din acțiune, după ce și-a asumat al doilea cel mai ridica număr de aruncări din echipa în galben și albastru.

Bryan Griffin (CSM Constanța)

MVP-ul rundei a devenit primul jucător din actuala ediție de campionat cu cel puțin +30 index la eficiență. Griffin a ajutat-o pe CSM Constanța cu 20 de puncte, 12 recuperări, 3 capace, 2 pase decisive și o intercepție la Ploiești.

Americanul a totalizat 6/10 la două puncte, 2/4 de la distanță și 2/4 la linia de fault în primul său double-double din LNBM.

Nikola Jevtovic (FC Argeș Pitești)

Pivotul lui FC Argeș s-a aflat în double-double la Focșani, acolo unde a ajutat gruparea viola cu 15 puncte, 11 recuperări, dar și 3 capace, respectiv o pasă decisivă. Cifrele acestuia au fost suficiente pentru +24 la eficiență și +18 la +/-.

Sârbul a adunat 7/12 din acțiune în Vrancea și a fost al doilea marcator din echipa lui Nebojsa Vidic.

*foto: Manases Sándor / u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!