Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

EDITORIAL. Câte echipe retrogradează la finalul acestui sezon?

Costin Marinescu

Costin Marinescu
17.11.2011

Aruncând un ochi peste niște materiale mai vechi în încercarea de a documenta un articol am redescoperit declarația acordată site-ului nostru de Leonida Antohi, președintele Consiliului Director al CSMS Iași, referitoare la înscrierea echipei de baschet Politehnica Unirea Iași în Divizia A. Antohi afirmă că a luat această decizie și datorită faptului că la finalul sezonului nu va retrograda nicio echipă din primul eșalon.

Uimit de această afirmație și cu plăcerea de a fi descoperit o informție ce putea fi transformată într-o știre ce ar fi născut, cu siguranță, multe comentarii pro și contra, am verificat informația pe site-ul Federației Române de Baschet. Aici, în Regulamentul specific Divizia A Masculin sezonul 2011/2012 scrie negru pe alb că ultimele două echipe clasate la finalul play-out-ului retrogradează în Divizia B.

Imediat am crezut că oficialii ieșeni, posibil din cauza unor lacune în cunoașterea regulamentelor, au fost ușor induși în eroare de Federație. Aceasta, chiar dacă cunoștea situația financiară a clubului, i-a ademenit cu promisiunea că nu va retrograda nicio echipă tocmai pentru ca Politehnica să abordeze sezonul actual cu o echipă de juniori români. Scopul final era ca Popovici&Co să evolueze contra unor jucători mult mai valoroși și să capete o experiență ce s-ar fi transpus ulterior în evoluțiile lor la echipele naționale.

Purtând diverse discuții cu oficiali ai cluburilor din Divizia A am descoperit însă că marea lor majoriate afirmau același lucru și anume că sezonul acesta nu se va retrograda și că de la anul vom avea 18 echipe în Divizia A.

Total bulversat și având vie în minte experința unui regulament de competiție publicat cu erori pe site-ul Federației, am trimis mail forurului respectiv pentru lămuriri. Răspunsul a venit din partea domnului Dan Berceanu și, argumentat cu paragrafe din regulament, a confirmat faptul că la finalul sezonului vor ”pica” două echipe.

Acum stau și mă întreb: să trăiască oare cluburile sub influența discuțiilor din Adunarea Generală cum că în sezonul următor pot fi, în Divizia A, până la 18 echipe, asta însemnând însă și 18, dar și 16 sau 12, sau se pregătește o modificare a regulamentului unei competiții chiar în timpul desfășurării acesteia prin intermediul unei decizii a Biroului Federal?

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSU Asesoft Ploiești ineacsu :

    ..
    io stiu ca s-a scris undeva ca anul acesta nu se retrogradeaza nici o echipa. nu-mi amintesc unde am citit dar sigur am citit undeva

    cu 12 ani în urmă (17.11.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!