Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Egidijius Mockevicius a fost scuipat de un fan în timpul partidei de la Timișoara. Video

Egidijius Mockevicius a fost scuipat de un fan în timpul partidei de la Timișoara. Video

Sala Constantin Jude din Timișoara a găzduit vineri, 2 decembrie, o partidă extrem de echilibrată între SCM Timișoara și CSM Constanța. Jocul a fost foarte tensionat, cu multe eliminări, și a fost nevoie de o repriză de prelungiri pentru ca trupa gazdă să își asigure victoria: 88-83.

La finalul meciului, oaspeții s-au arătat foarte dezamăgiți și nu din cauza jocului în sine, ci din alte motive. Cei ce se ocupă de pagina de Instagram a lui CSM Constanța au postat pe Instagram, la story, un video în care Egidijus Mockevicius este scuipat de un fan al bănățenilor.

În minutul 5 al ultimului sfert, Mockevicius a ratat o încercare de alley-oop și a aterizat prost, făcând entorsă la gleznă. Jucătorul lituanian s-a ridicat și a încercat să se întoarcă în propria jumătate, prin exteriorul terenului, însă s-a oprit lângă una din tribunele sălii din Timișoara. În acel moment, unul dintre suporterii alb-violeților i-a spus câteva cuvinte și l-a scuipat, în timp ce alți fani au încercat să îl liniștească.

„Timișoara, 2022. Un jucător cu entorsă la gleznă scuipat de fanii din localitate. Uneori simt că nu mai avem speranță ca oameni”, a scris pe pagina sa de Instagram Elis Iordache, cel care se ocupă de conturile de social media ale Constanței.

De asemenea, constănțenii au fost nemulțumiți și de arbitraj:

„Mai mult mi-e greu să spun în momentul acesta, pentru că la un moment dat au fost niște libere venite la rând. Nu pot să-mi dau seama dacă a fost sau nu fault. Nu aș da-o pe brigada de arbitri, dar la un moment dat au fost câteva decizii care au venit una după alta și din greșelile noastre de apărare. Acolo cred că s-a făcut diferența, au avut vreo opt libere la rând și au intrat peste noi în joc”, a declarat Alexandru Olteanu, antrenorul lui CSM Constanța, conform timisplus.ro.

În același timp, Dragan Petricevic, tehnicianul Timișoarei, a fost de părere că arbitrajul a fost unul bun:

„N-am de ce să comentez arbitrajul. În primul rând, a fost un meci greu de arbitrat. Cred că nu a depășit nimic în ceea ce privește un arbitraj normal la un meci cu asemenea contacte. Cred că nici noi, nici echipa Constanței nu am avea ceva de comentat, deși dacă mă uit la tabelă, la noi apar mai multe luminițe roșii”, a spus Petricevic, tot conform timisplus.ro.

Nu în ultimul rând, Andrei Talpeș, directorul CSM Constanța, ne-a oferit o declarație în legătură cu evenimentele de la Timișoara, care a fost publicată și pe pagina de Facebook a clubului:

„CSM Constanța face un meci curajos pe malul Begăi, dar cedează după o repriză de prelungiri, 88-83. Ne-am fi dorit ca bucuria baschetului pe care l-am prestat să nu aducă în ecuație alți factori decât mingea și panoul de baschet... însă seara aceasta mai trece în istoria Ligii Naționale un meci pe care, oricât l-am analiza, nu am vorbi despre baschet într-un final. Vom continua să respectăm baschetul și să dăm tot ce e mai bun din noi în orice circumstanță, pentru că, așa cum ne-am autodepășit în această seară, o vom face în continuare ca echipă.

Ne așteaptă dueluri tari iar nivelul de joc la care echipele de baschet din Liga Națională au ajuns, ar trebui să se reflecte în toate aspectele jocului și în fiecare factor care contribuie la spectacolul din teren. Rămânem optimiști și vom munci mai mult ca să facem tot ce depinde de noi!

Sperăm ca sălile de baschet să atragă oameni care iubesc și respectă baschetul. O seară care ne face să îi privim pe fanii noștri cu admirație și respect pentru felul în care se manifestă atât în fața noastră, cât și a adversarilor. Ce s-a întâmplat la Timișoara...e trist pentru baschet, pentru respectul față de joc și față de toți cei ce vin în sălile de baschet. Putem mai mult, vrem să credem că putem fi mai buni decât atât! Felicitări jucătorilor noștri pentru dăruire și pentru calmul cu care au tratat toate întâmplările care cu greu se regăsesc într-o sală de baschet! Felicitări tuturor care încă mai respectă baschetul!”

*foto: Facebook – CSM Constanța Baschet

5 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Mda
    Chiar nimic nu mă mai poate mira... Baschetul românesc nu poate fi altfel decât societatea românească. Iar pentru capitala culturală de anul viitor ăsta ar trebui să fie un motiv de îngrijorare...

    cu 1 an în urmă (03.12.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Dacă aș conduce clubul din Timișoara...
    ...l-aș interzice 10 ani la meciuri pe suporterul respectiv. Dintr-o mulțime de motive, dar în primul rând pentru o minimă reparație morală în relație cu noțiunea de sport și fair-play.
    Ca semn de iertare (nu scuză, IERTARE) față de Mockevicius.
    Și ca exemplu pentru orice alt spectator care s-ar gândi vreodată să facă la fel.

    Mi-am atras eu destui ”fani” pe-aici când am susținut că violența și comportamentele grobiane n-au ce căuta în sălile de baschet. Indiferent de ”spectacoul” pe care-l generează. Azi înjurăm, mâine aruncăm cu ceva, poimâine scuipăm. Și săptămâna viitoare coborâm din tribune și dăm și-un pumn unui jucător, că deh, nimănu nu pare să-i pese suficient încât să ia vreo măsură.

    cu 1 an în urmă (03.12.2022) Raspunde
  • SCM Timișoara adis :

    ok,
    am fost la meci si pot sa va spun din ceea ce am vaut eu (poate nu am vazut exact momentul) jucatorul a fost huiduit de cei din primul rand pentru ca au crezut ca simuleaza pentru a primi fault
    asa cum se vede din poza postata chiar daca ai vrea sa scuipi nu ai putea deoarece distanta pana la cos(unde a cazut jucatorul) este foarte mare de aceea as vrea sa vad daca se poate acel video
    daca cumva s-a intamplat asa nu eok,dar nu ai cum sa bagi orasul in aceeasi oala cu un suporter nesimtit
    dupa cum stiti la fiecare meci indiferent unde se joaca se gaseste cate un nesimtit

    in legatura cu arbitrii pot spune ca au arbitrat mediocru si nu au tras cu noi cum se spune in articol,
    noi am avut 3 jucatori eliminati in acest meci .deci?

    cu 1 an în urmă (04.12.2022)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      Păi vezi video-ul atașat...
      ...acestui articol. E chiar primul video, atașat din instagramul baschetro.

      O să vezi că faza nu se întâmplă sub panou. Jucătorul acolo cade, sub panou, dar se ridică apoi și pleacă șchiopătând spre marginea terenului, aproape de tribune. Acolo îl scuipă cel din tribună.

      Cât despre tot orașul - nu cred că-i cazul de băgat tot orașul în asta, tâmpiți sunt peste tot. Ar fi de bătut, în schimb, obrazul organizației (clubul timișorean) dacă nu-l interzice pe respectivul la meciuri.

      cu 1 an în urmă (04.12.2022)
    Raspunde
  • SCM Timișoara adis :

    @hunter
    ai dreptate, greseala mea

    cu 1 an în urmă (04.12.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!