Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Energia caută o victorie și în campionat, unde vor da piept cu CSM-U Oradea

Radu Bărăian

Radu Bărăian
21.02.2015

LNBM

Etapa 20

Duminică, 22 noiembrie - Ora 20:00

DigiSport 2

Sala Sporturilor Târgu Jiu

8-8 Fișa meciului 11-7

CS Energia Târgu Jiu și CSM-U Oradea se vor întâlni duminică seara la Târgu Jiu în ultimul meci al etapei a 20-a din Liga Națională de Baschet Masculin. Startul întâlnirii se va da la ora 20:00, iar partida va putea fi urmărită în direct pe DigiSport 2. 

Gazdele din județul Gorj vin după o performanță istorică, calificarea în sferturile de finală ale FIBA EuroChallenge, după victoria de pe teren propriu, scor 90-89, cu BC Astana. Invincibili pe teren propriu în Europa și cu doar 2 eșecuri în campionat în propriul fief, gorjenii au mare nevoie de victorie în acest duel cu echipa pregătită de Cristian Achim. Oboseala acumulată în competiția europeană își poate spune acum cuvântul, însă pentru Energia această partidă este una crucială. Cu un meci mai puțin disputat în campionat, oltenii sunt acum în afara play-off-ului cu 8 meciuri câștigate și tot 8 pierdute. Etapa trecută au pierdut la Ploiești, iar acum vor da cu siguranță totul pentru un eventual succes în fața echipei bihorene. 

De cealaltă parte, la ora actuală, CSM-U Oradea ocupă poziția a 4-a în clasament cu 18 meciuri disputate, 2 mai mult decât Energia, având un bilanț de 11 victorii și 7 înfrângeri. La rândul lor, roș-albaștri au nevoie de victorie pentru a nu avea emoții pe final de sezon regulat, dar și mai important, pentru a obține un loc cât mai bun înaintea demarării play-off-ului. În ultimele 3 etape, echipa orădeană a învins Sibiul și Timba cu 84-83, respectiv 84-68, și au cedat la București în fieful Stelei cu 75-92. 

Din anul 2008, de când Energia Târgu Jiu a promovat în LNBM, cele două combatante s-au întâlnit de 15 ori. În tot acest timp, oaspeții de mâine și-au adjudecat 9 întâlniri, în timp ce trupa pregătită acum de Antonis Constantinides s-a impus de 6 ori. Ultima partidă directă s-a consemnat în acest tur de campionat, atunci când la Oradea, gazdele au triumfat cu 95-88. 

Confruntările dintre Energia și Oradea au fost decise deseori în ultimele minute de joc. Și de această dată sunt toate premisele pentru un joc echilibrat, încrâncenat, care poate fi decis de anumite individualități. Elevii lui Antonis Constantinides au avut parte și de mult ghinion în partidele de campionat, arătând o altă față comparativ cu meciurile din Europa. De această dată, cu moralul ridicat, dar și cu oboseala acumulată, aceștia vor încerca să treacă de o echipă decimată de accidentări pe parcursul sezonului, dar care, cel puțin în returul de campionat, a arătat că poate face față oricui. 

Meciul din Sala Sporturilor din Târgu Jiu va fi arbitrat de o brigadă formată din Ciprian Stoica, Bogdan Podar și Cosmnin Prișcă, în timp ce comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Ion Olaru. 

*Foto: Roby Boros

2 comentarii la aceasta stire:
  • CS Energia Târgu Jiu abu :

    arena
    Nu-mi vine sa cred ca Energia joaca acasa in Arena "Antonio Alexe". Inca Sala Sporturilor din Tg-Jiu nu are nume. Dar am putea sa-i dam dupa ce se renoveaza. Sa-i spunem Arena "CalCir". Daca se va renova vreodata!

    cu 9 ani în urmă (21.02.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Radu Bărăian:

      @abu
      Mii de scuze și mulțumesc pentru atenționare!

      cu 9 ani în urmă (21.02.2015)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!