Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Energia Rovinari a avut patru jucători cu cel puțin 20 la eficiență în victoria asupra Timișoarei

Adrian Micinic

Adrian Micinic
23.03.2012

Energia Rovinari a învins aseară (joi, 22.03), pe BC Timișoara, scor 90-89, într-un meci contând pentru etapa a 22-a în sezonul regulat al Diviziei A la baschet masculin. Partida a consemnat o situație interesantă din punct de vedere statistic pentru formația pregătită de către Slobodan Nikolic.

Gorjenii totalizat un indice colectiv de 117 la eficiență și au avut cu 27 puncte de eficiență mai mult decât adversarul. Este a 3-a performanța stagională a Energiei Rovinari din acest punct de vedere, după victoriile cu Iași și Sibiu.

În afara eficienței colective, Energia Rovinari s-a remarcat din punct de vedere individual. Pentru a 4-a oară în acest sezon a avut cel puțin patru jucători care au depășit pragul de 20 la eficiență într-un singur meci. Aceștia sunt, în ordinea indicelui, Porter Troupe, Louis Darby, Brice Kabengele și Stefan Nikolic.

Precedentul s-a consemnat în partida cu Miercurea Ciuc, câștigată cu 101-78. Atunci performanța a fost atinsă de cvartetul Steffel, Fields, Kabengele și Nikolic. De asemenea, în meciul cu Iași, scor 114-55, același lucru le-a fost la îndemână lui Darby, Gliga, Guțoaia și Kabengele.

O singură dată în acest sezon competițional Energia a avut cinci jucători cu 20 la eficiență: Darby, Troupe, Nikolic, Mocanu, Steffel. Acest lucru s-a întâmplat în meciul cu CSU Sibiu, scor 96-81.

Însă, Timișoara este cel mai redutabil adversar împotriva căruia Energia Rovinari a izbutit să fie atât de eficientă.

Troupe a petrecut 33 minute pe parchet, având 17 puncte (5/14 din acțiune, 3/3 la linia de pedeapsă), 10 recuperări, 8 pase decisive și un capac, fără posesie pierdută pentru 27 la eficiență. El a fost aproape de un triple-double și a bifat al 6-lea meci, din totalul de zece jucate în acest sezon competițional, în care înscrie cel puțin de patru ori din spatele semicercului. Porter are 39 de reușite de acest fel în acest sezon pentru un procentaj de peste 53%.

Darby a bifat 32 minute de joc și a contabilizat 19 puncte pe un procentaj extraordinar: 8/10 la aruncările din acțiune, 3/3 la libere. A contribuit cu 6 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții și 2 posesii pierdute pentru 26 la eficiență. El a fost descalificat după ce a comis un fault ofensiv. Louis a avut o seară încărcată, calitățile jocului său fiind puse în valoare și din punct de vedere defensiv, acolo unde a fost de mai multe ori împerechiat cu Bogdan Popescu sau a fost dispus în defensiva zonă în apropierea spațiului de trei secunde datorită calităților fizice și atletice de care dispune. Acesta este și principalul motiv pentru care el nu a putut termina meciul pe parchet.

Kabengele a petrecut 27 minute în teren și a fost principalul marcator al echipei sale și al partidei. Româno-francezul a avut 24 puncte pe 9/13 la aruncările din acțiune, incluzând cinci reușite de la distanță, respectiv 1/2 la linia de pedeapsă. A adăugat 4 recuperări și 2 intercepții, fără posesie pierdută.

În fine, Nikolic a fost singurul jucător care a rămas pe parchet preț de 40 minute de joc efectiv. El a totalizat 13 puncte cu 4/6 la aruncările din acțiune și 4/6 la linia de pedeapsă. Stefan a adăugat 11 pase decisive, 2 recuperări și 2 intercepții având două mingi pierdute pentru 22 la eficiență.

Revenind la efortul colectiv, indicele de 117 din punct de vedere al eficienței se datorează faptului că Energia Rovinari a fost superioară Timișoarei la fiecare capitol statistic, mai puțin la linia de pedeapsă respectiv la procentajul aruncărilor de trei puncte.

Cel mai important aspect, statistic vorbind, a fost situația posesiilor pierdute de către Energia Rovinari. Gorjenii au avut doar șase mingi pierdute în acest meci. Un nou record stagional pentru echipa din Târgu Jiu. Precedentul reper la acest capitol a fost de șapte și s-a consemnat în meciul cu CSȘ Giurgiu, din tur.

De notat că Energia Rovinari a obținut al 5-lea succes la limită în actuala ediție de campionat. În baschet succes la limită înseamnă diferență de un punct sau un coș. Gorjenii au învins pe CSM București, U Mobitelco Cluj-Napoca, CSȘ Giurgiu BCM U Pitești și BC Timișoara cu un ecart de acest gen. În schimb, oltenii au pierdut o singură dată în aceste condiții, la Târgu-Mureș, în penultima etapă din tur.

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    Adevarul...
    Adevarul este ca in acest retur am inceput sa jucam ca o echipa, cu bune si cu rele. Atitudinea pe faza de aparare s-a schimbat total. Sa dea Domnul sa ne mentinem acest mod de abordare a jocurilor!

    cu 12 ani în urmă (23.03.2012) Raspunde
  • louisdarby13 :

    Adevarul....
    Adevarul acesta este daca vreti sa-l vedeti si sa-l spuneti ! Deci se poate , dar cam impinsi de la spate !.......

    cu 12 ani în urmă (24.03.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!