Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Energia Târgu Jiu și BC Mureș deschid balul baschetului românesc în 2016

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
03.01.2016

Energia Târgu Jiu și BC Mureș Târgu Mureș deschid anul baschetbalistic în România. Cele două echipe joacă în devans o partidă din cadrul etapei a 19-a din Liga Națională de Baschet Masculin. Meciul dintre cele două combatante este programat luni (04.01), cu începere de la ora 18:00 la Sala „Voievod Litovoi” din Târgu Jiu.

Primul joc pentru Energia fără Antonis Constantinides, după un an și jumătate. Antrenorul cipriot a părăsit formația gorjeană și va pregăti pe Siga Prishtina începând cu 2016. La cârma Energiei Târgu Jiu vor rămâne cei doi secunzi, Claudiu Alionescu și Iannis Diamantakos.

Și la BC Mureș a intervenit o schimbare. Formația mureșeană s-a despărțit de Willie Kemp la finele anului trecut, jucător care l-a urmat Antonis Constantinides în Kosovo.

În partida tur, desfășurată la Târgu Mureș, echipa condusă de Audrius Prakuraitis a trecut destul de clar de gorjeni, 90-74. Ivan Ivanovic a fost cel mai bun jucător al acelei întâlniri cu 18 puncte și 12 recuperări, în timp ce Jamar Diggs a fost principalul remarcat al Energiei cu 23 de puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive.

Cele două se echipe se întâlnesc la puțin timp după scurta vacanță de anul nou. Energia a avut fluctuații de formă în ultimele meciuri din LNBM și între victoriile cu BCM U Pitești, Phoenix Galați s-au SCM U Craiova, a pierdut în fața lui Gaz Metan Mediaș și Dinamo București. BC Mureș a fost mai constantă și are un singur eșec în ultimele 5 partide.

Mureșenii au încheiat anul 2015 în poziția de lider cu 10 victorii și 4 înfrângeri, în timp ce Energia Târgu Jiu a terminat pe 7 cu 7 victorii și 7 înfrângeri.

foto: Csaba Toth

4 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    BCM.
    Oaspetii vor castiga fãrã doar si poate. Un antrenor cu experientã cum este a muresenilor o sa incline balanta inca din primul pas spre victoria BC Mures-lui.

    cu 8 ani în urmă (03.01.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Prakuraitis nu e mai antrenor decat cipriotul sau sa zicem ca cipriotul e intr-un moment mai bun al carierei sau a fost mai mult omul potrivit la echipa protrivita, iar fantoma lui va bantui inca destule etape. Energia va merge inca cateva meciuri pe acelasi joc si doar in anumite momente se va simti lipsa lui. Doavada a fost si astazi, sigur ca Trupe a aruncat ca un bezmetic si s-a simtit ca iesit din comunism, dar echipa a jucatc a si cum antrenorul a fost in concediu medical.

      cu 8 ani în urmă (04.01.2016)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Dan C :

    ?
    Se transmite la TV?

    cu 8 ani în urmă (04.01.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe funfunball:

      Zorca
      Da se transmite de la ora 18:00 pe Digisport 2 :)

      cu 8 ani în urmă (04.01.2016)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!