Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Energia Târgu Jiu trece de BC Mureș, după un nou meci cu prelungiri

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
05.01.2016

Energia Târgu Jiu a câștigat prima partidă după despărțirea de Antonis Constantinides. Rămasa pe mâna secunzilor, Diamantakos și Alionescu, formația gorjeană a învins pe teren propriu chiar liderul din LNBM, într-un meci jucat în devans din cadrul etapei a 19-a. Energia a trecut de BC Mureș, cum altfel decât după o partidă care a avut nevoie de o repriză suplimentară.

Formația gazdă a început bine meciul iar în primul sfert a făcut legea pe parchet. Lipsită de aportul căpitanului Ivan Ivanovic, BC Mureș s-a văzut dominată de Troupe și compania, care aveau un avantaj de 10 puncte după primele 10 minute de joc, 26-16. În sfertul următor, Energia s-a desprins și mai mult și și-a creat un avantaj chiar și de 16 puncte, după coșul lui Șanta din apropiere. Jurevicius și Gajovic au făcut ca scorul să nu ia proporții și mai mari, în timp ce Martinic a închis tabela înaintea pauzei, 42-30 în favoarea Energiei Târgu Jiu.

După pauză, Alhaji Mohammed și Goran Martinic au sunat revenirea pentru formația mureșeană.  Cei doi, ajutați excelente de pivoții Barro și Lazar, au readus echipa lui Audrius Prakuraitis în joc.  60-53 era scorul după 30 de minute de joc în favoarea gazdelor. Energia a fost neputincioasă și în sfertul decisiv în fața celor doi, iar BC Mureș venea la un singur punct în spatele Energiei, 65-64, cu mai puțin de 5 minute rămase de joc. A urmat un run and gun din partea celor două formații, Fraseniuc a marcat două triple, intercalând un coș de 3 puncte al lui Guțoaia, totul în mai puțin de 30 de secunde. Cele două echipe era la egalitate, 72-72, cu 16 secunde rămase de joc. Porter Troupe și-a asumat ultima aruncare pentru Energia, însă a ratat și partida a ajuns în prelungiri.

În repriza suplimentară, Energia s-a desprins rapid grație lui Mack, Eziukwu și Diggs. Mohammed și Martinic nu au mai ținut pasul la fel ca în repriza secundă, iar liderul BC Mureș s-a văzut învins de Energia Târgu Jiu, 88-80 după 45 de minute de joc.

Remarcații partidei:

Energia: Porter Troupe 19 puncte, 6 pase decisive și 3 recuperări; Lamont Mack 17 puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă; Adrian Guțoaia 13 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă; Callistus Eziukwu 12 puncte, 10 recuperări, 3 pase decisive și 3 capace.

Mureș: Alhaji Mohammed 23 de puncte, 7 recuperări și 5 pase decisive; Goran Martinis 19 puncte, o recuperare și o pasă decisivă;  Ousmane Barro 14 puncte, 19 recuperări și 2 pase decisive.

foto: Alin Peptan

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!