Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Episodul 6. Podcast cu Ionuț Georgescu despre Voluntari, rivalitatea cu U, Dado și Asesoft Ploiești

Episodul 6. Podcast cu Ionuț Georgescu despre Voluntari, rivalitatea cu U, Dado și Asesoft Ploiești

În ultimele șapte zile, U-BT Cluj-Napoca și CSO Voluntari au disputat trei meciuri din finala Ligii Naționale de Baschet Masculin, alb-negrii câștigând două dintre ele. Primele două partide s-au disputat sub Feleac și, profitând de această ocazie, am făcut un podcast cu Ionuț Georgescu, managerul lui CSO Voluntari, echipa cu cea mai surprinzătoare evoluție în ultimii doi ani.

Ionuț Georgescu este implicat în baschet de peste 17 ani, activând mai întâi în presă și apoi ajungând în diverse poziții în cadrul organizației CSU Asesoft Ploiești. De la ofițer de presă al clubului prahovean, Ionuț a devenit președinte executiv, contribuind la o mare parte din cele 11 titluri cucerite de Asesoft. În 2015, odată cu desființarea clubului din Ploiești, Ionuț Georgescu a trecut la CSA Steaua Eximbank București, apoi la BC CSU Sibiu și, în 2020, la CSO Voluntari.

În primul an petrecut de CSO Voluntari în Liga Națională, alb-albaștrii au cucerit Cupa României și au ajuns până în semifinala campionatului, iar anul acesta, ilfovenii și-au apărat Cupa și luptă pentru primul titlu de campioni.

Despre toate acestea am discutat cu Ionuț Georgescu, acesta povestindu-ne despre strategia care a stat la baza construcției lui CSO Voluntari, despre rivalitatea cu U-BT Cluj-Napoca și despre importanța lui Dado Arnautovic în viața lui. De asemenea, Ionuț și-a amintit de campaniile europene de succes realizate atunci când se afla la CSU Asesoft Ploiești, a făcut o analiză a baschetului românesc și a oferit câteva sugestii prin care acesta poate deveni mai performant.

La final, Ionuț Georgescu ne-a spus planurile sale de viitor, a anunțat că va petrece încă doi ani la CSO Voluntari și că, apoi, va încerca să facă pasul în străinătate. De asemenea, fiind un iubitor de conținut de sport, Ionuț ne-a recomandat mai multe podcasturi, cărți și filme din care să aflăm mai multe nu doar despre baschet, ci și despre alte sporturi și personalități de succes.

Întreg podcastul poate fi urmărit la următorul link.

*foto: Sport Arena

7 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    un
    cocalar

    cu 1 an în urmă (02.06.2022)
    • Benjamin:

      ...
      Mie sincer mi s-a parut un podcast decent. Am apreciat intotdeauna perspectiva lui in ceea ce priveste marketingul in sport. Cred ca mult mai multe cluburi din RO ar trebui sa investeasca in acest departament (daca el exista).
      Nu-mi place personajul Ionut Georgescu, dar pentru aia pot aprecia faptul ca face lucruri bune la echipele la care ajunge.

      cu 1 an în urmă (02.06.2022)
    • Benjamin:

      @studentU
      Imi cer iertare. Nu am avut intentia sa dau reply la mesajul tau.

      cu 1 an în urmă (02.06.2022)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      stai chill
      o fi bun podcast-ul. n-am avut rabdare sa urmaresc decat partea cu rivaliatea cu U.
      Recunosc ca imi repugna personajul si oricat de "profesionist" ar fi, eu nu pot asculta sau invata nimic de la un om care ii are ca mentori pe Ghita penalu si Jegobescu. Despre care vorbeste cu atata lejeritate, ca despre niste oameni normali, nu niste interlopi penali. Give me a break.

      cu 1 an în urmă (02.06.2022)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Eu as spune
      ( mai academic ) unul din cei mai mari IMPOSTORI din sportul romanesc ! E drept cu fraze mestesugite... Daca vrea sa demostreze ceva, sa mearga la o echipa precum Focsani sau Tg. Jiu, adica la orice echipa cu buget sub 500.000 euro. Un mic plus pentru preocuparea pentru sectorul juvenil, dar asta ar trebui sa fie la mintea cocosului, o tema nationala la orice sport. Corporatistic vorbind ar trebui sa-i urez succes in atingerea targeturilor, ... dar nu e cazul, deoarece nu-i cunosc stacheta bugetara.
      Apropo de podcasturi, in opinia mea nu e nici 10% din cel cu Petricevici. Om de baschet adevarat, care si el a urmarit mult timp factorul buget ( vezi episoadele Arad, Ploiesti, chiar Cluj a doua oara, etc ), dar care are intr-adevar ceva de spus in afara rumegusului !

      cu 1 an în urmă (02.06.2022)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești Dan N :

    Dacă vrei sa înveți ceva bun
    Merita sa urmărești acest Podcast.
    Cred ca orice om merita sa nu fie judecat superficial, ci doar după munca sa.
    Ori ceea ce se discuta aici(pentru cine are răbdare sa urmărească) îți da o viziune mai larga asupra baschetului in țara noastră, cu exemple clare de direcții europene, despre un mod in care sportul functioneaza aici și poate ajuta dezvoltarea umană in societatea noastră.
    Oricum, nu exista munca fără rezultate și cred ca și in cazul acestui manager balanța iese pe plus și înțelege ca munca de traseu (cea de zi cu zi) este cea care face diferența in viața.
    Despre felul cum dezvoltarea academica și cea sportiva merg in echilibru și despre cum educația prin baschet poate fi făcută poți afla o opinie corecta.
    Despre provocări profesionale si evoluție in cariera, despre echilibru in relația munca-familie si multe lucruri normale care țin de dezvoltarea personală.
    Eu aceste lucruri le-am înțeles și privesc spre partea pozitivă a lucrurilor, la ceea ce se poate face.
    Plus mici sfaturi de management si comunicare.

    cu 1 an în urmă (02.06.2022) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    categoric
    ... un episod foarte bun, dar care lasa loc si pentru o continuare, deoarece partea operativa din activitatea uni GM doar tangential a fost atinsa.
    excelenta radiografia sectorului juvenil, a problemelor cu care se confrunta si a lipsei solutiilor imediate.
    in rest, nu pot decat sa-i doresc mult succes pe mai departe si sunt convins ca isi va atinge fara probleme obiectivele pe care si le-a stabilit, deoarece munca si pasiunea sunt acolo.

    cu 1 an în urmă (02.06.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!