Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Etapa a V-a se încheie cu partida dintre CSA Steaua și CS Dinamo Știinta

Etapa a V-a se încheie cu partida dintre CSA Steaua și CS Dinamo Știinta

Astăzi, 9 martie, de la ora 19:00, CSA Steaua primește vizita marii rivale CS Dinamo Știința, într-o partidă care contează pentru etapa a V-a a Grupei Roșii din LNBM. 

Oficialii steliști au anunțat prin intermediul paginii oficiale de Facebook că au depus toate eforturile necesare în așa fel încât partida să se poată desfășura cu spectatori, în ciuda anunțului făcut de secretarul  de stat în MAI, Raed Arafat.

Partida va fi oficiată de Marius Ciulin, Ciprian Stoica și Serban Rasoga sub supravegherea comisarului din partea FRB Marian Oprea. 

Cătălin Burlacu îl conduce pe antrenorul naționalei României, Tudor Costescu, cu scorul de 4 la 1 la capitolul întâlnirilor directe la nivel de LNBM. 

CSA Steaua ocupă poziția a 5-a în Grupa Roșie, cu un record de 7 victorii și 10 înfrângeri, în timp ce CS Dinamo Știința are un meci mai mult disputat și se află pe locul 4, cu 7 victorii și 11 înfrângeri. 

În ultima etapă CSA Steaua a pierdut pe terenul câștigătoarei Cupei României, U-BT Cluj-Napoca, iar dinamoviștii au reușit o victorie destul de importantă în deplasare, pe terenul lui SCM Timișoara. 

Strahina Jovanovic este cel mai bun marcator al echipei lui Cătălin Burlacu, cu o medie de 15.8 puncte pe meci, dar și cel mai bun pasator cu o medie de 4,1 pase decisive pe meci. Sub panou roș-albaștrii se bazează pe Keith Clanton, o nucă tare cu medii de double-double, 10.1 puncte, 11.8 recuperări, 3.0 pase decisive și 1.8 capace pentru 21,8 unități la eficiență. Principalul jucător U23 al echipei, Radu Vîrnă, traversează o perioadă foarte bună și a înscris peste 11 puncte pe meci în ultimele patru partide jucate, însă în ultima partida disputată acesta a părăsit terenul accidentat și este înca neclar dacă acesta va fi folosit în această seară. Andrei Mandache, căpitanul roș-albaștrilor, a început să se antreneze după o perioadă mai lungă de absență, dar mai mult ca sigur nu va fi folosit în următoarele partide. 

De partea cealaltă, Mladen Jeremic orchestrează jocul dinamoviștilor, jucătorul sârb are în acest sezon medii statistice de 16,1  puncte, 3,6 recuperări și 2,8 pase decisive. Pivotul Ousmane Barro este cel mai  bun recuperator și cel eficient dinamovist cu o medie de 7,1 recuperări, respectiv 18,2 la eficiență. Tinerii jucători români ai echipei au evoluții oscilante, însă Mihnea Andrei sau Andrei Calenic au reușit să acopere lipsa principalului jucător U23 al echipei, Marcu Badiu, accidentat.

Eternul derby al sportului românesc va începe la ora 19:00 și va fi transmis în direct de DigiSport 4. Pariorii pot să profite de cele mai avantajoase cote din România pe site-ul partenerilor noștrii de la Superbet.ro. 

*foto: facebook CSA Steaua București 

 

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca 1234567 :

    Oricum
    Oricum in sala lor nu incap doar rudele jucătorilor.

    cu 4 ani în urmă (09.03.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!