Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Etapa a XIV-a propune o nouă confruntare între SCM Craiova și CSM Oradea

Etapa a XIV-a propune o nouă confruntare între SCM Craiova și CSM Oradea

SCM Craiova și CSM Oradea se confruntă pentru a doua oară într-un interval de trei zile. Partida din etapa a XIV-a va avea loc în Sala Polivalentă din Craiova sâmbătă, 18 ianuarie, cu începerea de la 19:00 și va fi transmisă în direct de FRB.TV.

La fel ca și la celelalte partide din ultima etapă a primei faze din LNBM, Federația Română de Baschet nu a anunțat brigada de arbitrii care va oficia întâlnirea. 

SCM Craiova se află pe locul 6 cu 5 victorii și 8 înfrângeri, pentru a se califica în TOP 6 echipa antrenată de Aco Todorov are nevoie de o victorie sau de o înfrângere a dinamoviștilor în partida cu ultima clasată din GVA, BCM U Pitești. De partea cealaltă, CSM Oradea este pe prima poziție a clasamentului, cu un record de 11 victorii și 2 înfrângeri și o eventuală victorie la Craiova i-ar putea trimite în TOP 6 de pe aceeași poziție. 

Cele două formație vin după o confruntare directă în sferturile de finală ale Cupei României, confruntare terminată cu victoria campioanei en-titre cu scorul de 77 la 65.

Monyea Pratt este motorul echipei din Bănie, americanul are medii statistice de 14,2 puncte, 7,8 recuperări și 5,4 pase decisive pentru un indice la eficiență de 20. Omari Gudul traversează o perioadă foarte bună și a terminat ultimele două partide cu un indice de peste 20 de unități la eficiență. Tyler Laser este un alt jucător important pentru SCM Craiova, coordonatorul de joc are mingea perioade foarte lungi din atacul oltenilor și încearcă să își creeze singur situații favorabile pentru a finaliza. De asemenea, principalul jucător U 23 al echipei, Dragoș Diculescu, a făcut meciuri foarte bune în compania celor de la CSM Oradea.

Kris Richard traverseză o perioadă foarte bună și este cel mai bun marcator și cel mai eficient jucător al orădenilor cu o medie de 14,4 puncte pe meci și un indice de 16,6 la eficiență, celălalt jucător naturalizat al echipei, Giordan Watson, este cel mai bun creator al echipei cu o medie de 4,2 pase decisive pe partidă. Cristian Achim are la dispoziție un lot complet, în care se află mulți jucători care pot face diferență. 

SCM Craiova nu va putea să îl folosească pe căpitanul echipei și unul dintre principalii realizatori, Porter Troupe. În timp ce din tabăra orădenilor continuă să lipsească Bobe Nicolescu.

În opinia mea, campioana en-titre va câștiga și această partidă, însă la o diferență mai mică decât cea din returul sferturilor de finală ale Cupei României. Pariorii pot să profite de meciurile din LNBM din acest weekend pe site-ul Superbet.ro

*foto: facebook CSM Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!