Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Euroliga sau NBA: ce preferă Justin Carter, jucătorul lui CSM Oradea?

Euroliga sau NBA: ce preferă Justin Carter, jucătorul lui CSM Oradea?

CSM Oradea joacă în această seară (19.10), pe teren propriu, cel de-al doilea meci din actuala ediție a FIBA Europe Cup. Bihorenii primesc vizita lui Rilski Sportist și își doresc să șteargă imaginea arătată în ultimele două partide.

Unul dintre jucătorii cu un rol important în strategia lui Cristian Achim este Justin Carter, un adevărat globetrotter. Acesta ne-a oferit un interviu în urmă cu aproape două săptămâni, în care ne-a povestit despre viața și cariera lui, dar și despre proiectele pe care le desfășoară în prezent.

Carter a evoluat la nivel înalt, în Euroligă, pentru Galatasaray Istanbul și Pinar Karsiyaka, și vine cu o vastă experiență la CSM Oradea. În același timp, Justin a jucat și în NBA Summer League, anticamera NBA, făcând parte dintr-o echipă a lui Phoenix Suns care a jucat finala. Prin urmare, l-am întrebat pe Justin ce preferă, NBA sau Euroliga?

Întotdeauna îți dorești să joci în NBA. Acesta e visul. Dar dacă vrei să înveți jocul de baschet, Europa este cea mai potrivită. Nu spun că tinerii nu progresează în NBA. Evident că o fac. Nu ar exista altfel G-League. Însă, în State, lui Giannis i s-ar spune să joace în post. Faptul că poate dribla sau că Jokic joacă în maniera în care o face schimbă perspectivă și acolo. Deci visul ar trebui să fie NBA dar, dacă vrei să înveți jocul, atunci Euroliga și Europa sunt mai potrivite, cu siguranță.

Justin Carter este un jucător pentru care aspectele de bază, așa-numitele „fundamentals” sunt cele mai importante. Prin urmare, baschetbaliștii la care îi place să se uite sunt Chris Paul, LeBron James, Steph Curry, Paul George, Giannis Antetokounmpo sau Kevin Durant.

În același timp, sportivul în vârstă de 35 de ani ne-a mărturisit că se bucură și de jocul celor mai tineri, Jayson Tatum și Devin Booker, mai ales că a fost coechipier în Summer League cu cel din urmă.

„A fost o echipă bună”, își amintește Justin. „Am fost supărat că am pierdut finala. Trebuia să o fi câștigat. A fost o experiență excelentă”

În 2015, Phoenix Suns a trecut a avut o prestație excelentă în liga de vară, trecând în runda secundă de Milwaukee Bucks (106-80), în sferturi de Chicago Bulls (91-84) și în semifinale de New Orleans Pelicans (93-87). În actul decisiv, gruparea din Arizona a fost învinsă la limită, 90-93, de San Antonio Spurs.

Iată lotul lui Phoenix Suns de la acea competiție: Devin Booker, Alec Brown, Justin Carter, Archie Goodwin, Luke Harangody, Justin Harper, Josh Harrellson, Mike James, Alex Len, Mickey McConnell, Jerel McNeal și T.J. Warren.

De asemenea, l-am întrebat pe Justin Carter și care sunt cei mai buni coechipieri pe care i-a avut. Printre numele oferite se regăsesc Carlos Arroyo, jucător peste 600 de meciuri în NBA și 80 de partide în Euroligă, Ike Udanoh, care evoluează în prezent la Strasbourg, în Franța, și Aleksandar Bursac, colegul lui Marc Gasol de la CB Girona.

Materialul realizat cu Justin Carter poate fi accesat la următorul LINK.

*foto: Filip Istrate

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!