Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

EXCLUSIV. Adrian Vermeşan: "Contestația depusă de CSM Bucureşti e ilegală" (actualizat)

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
24.04.2012

Scandalul iscat în jurul meciului 5 dintre BC Timişoara şi CSM Bucureşti a luat ieri o amploare foarte mare. CSM Bucureşti a contestat victoria timişorenilor prin folosirea fără drept de joc a lui Branko Cuic, după ce clubul de pe Bega nu ar fi plătit taxa pentru tehnicul încasat de jucătorul sârb în meciul 4.

Timişorenii au negat vehement acuzaţiile şi au declarat că plata s-a efectuat înainte de meciul de duminică. Deocamdată însă, Federaţia nu s-a pronunţat în acest caz, dar a scos meciul din semifinale dintre BC Timişoara şi U Cluj de pe site-ul oficial al forului de la Bucureşti.

Astăzi, până la aflarea unei decizii, site-ul totalbaschet.ro a luat din nou legătura cu Adrian Vermeşan, cel care a afirmat ieri că a plătit banii pentru tehnicul primit de Cuic.

Managerul timişorenilor a venit cu noi completări.

Noi am lucrat după regulament. Pentru că nu am primit după meci şi nici vineri o factură proformă din partea Federaţiei, am plătit duminică, 22 aprilie, la ora 12:00 direct către arbitrii, care sunt oficiali ai Federaţiei. I-am achitat domnului Alexandru Olaru cei 200 de lei, în prezenţa lui Doru Vinaşi, care a fost martor şi a consemnat plata. Am primit chitanţă pentru că aşa e normal. Domnul Olaru trebuia să ducă apoi banii la Bucureşti. Nu există nicio problemă. Totul e plătit. Am achitat tehnicul lui Branko Cuic şi cel al lui Dan Păltinişanu.

După ce a lămurit efectuarea plăţii, Adrian Vermaşan a declarat apoi că memoriul depus de CSM Bucureşti este lovit de nulitate, întrucât echipa din capitală nu l-a depus aşa cum prevede regulamentul.

Memoriul este ilegal! Conform regulamentului, la finalul meciului de joi, căpitanul echipei CSM Bucureşti trebuia să completeze pe foaia oficială de joc, la rubrica PROTEST, ceea ce contestă echipa sa. Apoi, în termen de 48 de ore trebuie depusă la Federaţia o hârtie oficială de protest şi taxa de 200 de euro. Vă spun 100% că cei de la CSM Bucureşti NU au completat nimic pe foaia de joc! Am foaia şi e goală la rubrica respectivă! Protestul lor nu e valabil. Oricum, nu există nicio problemă ca meciul să nu se dispute.

Managerul timişorenilor a declarat că s-a luat o decizie în acest caz şi că aceasta va fi anunţată de FRB.

ACTUALIZARE

Iată ce prevede regulamentul în acest caz:

O echipă poate depune o contestaţie/protest privind dreptul de joc al jucătorilor echipei adverse inainte de inceperea jocului, in timpul jocului sau imediat la terminarea jocului. Pentru aceasta vor fi informati comisarul jocului, arbitrul principal si echipa adversa. La terminarea jocului se va urma aceasi procedura prezentata la 15.16.
Daca nu se respecta procedura ROJB, un eventual memoriu privind dreptul de joc al unor jucatori, depus ulterior la FRB, nu va fi luat in consideratie.

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cioti :

    intrebare
    de unde au aflat cei de la csm ca timisoara nu a platit acel tehnic? in astfel de situatii nu ar trebi sa se autosesizeze federatia?

    cu 12 ani în urmă (24.04.2012) Raspunde
  • doru :

    Tara asta
    Ce tare!!! Tara arde si baba- i dusa!!! Noroc ca nu mai este vreo gala organizata in perioada urmatoare ca jucam semifinalele prin... Decembrie, doar tot 2012 este!

    cu 12 ani în urmă (24.04.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!