Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

EXCLUSIV: BCM U Pitești s-a înscris în Fiba EuroChallenge

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
18.06.2012

BCM U Pitești va participa în ediția 2012/13 a Fiba EuroChallenge. Câștigătoarea Cupei României la baschet masculin - ediția 2011/12, este una dintre cele cinci reprezentante ale Diviziei A în următoarea ediie a cupelor europene. În momentul de față nu se cunosc numele tuturor participantelor, înscrierea încheindu-se abia astăzi, iar FIBA Europe nu a anunțat până la această oră lista participantelor.

Echipa argeșeană a trimis luni către FIBA Europe actele necesare înscrierii și așteaptă tragerea la sorți de pe 6 iulie pentru a vedea în ce grupă a fost repartizată și care îi vor fi adversarele.

Georgel Ziguli, președintele CSM Pitești, spune, într-o declarație acordată exclusive site-ului nostru, că nu există un obiectiv pentru cupele europene, singura dorință a celor implicați fiind o evoluție bună care să conducă la meciuri echilibrate.

Astăzi ne-am înscris în EuroChallenge. Nu avem un obiectiv stabilit, mai ales că este prima participare, însă ne dorim să formăm o echipă puternică, să ținem pasul cu adversarii, să avem meciuri echilibrate. Și, de ce nu, să câștigăm niște meciuri, exact cum a făcut și Clujul anul trecut. Depinde și în ce grupă vom cădea, deoarece unele echipe participante au ieșit și campioane în țările de unde vin, a spus Ziguli.

Tudor Costescu, antrenorul principal al echipei, vede la rându-i data de 6 iulie ca una foarte important pentru formația sa, programul de pregătire al echipei depinzând și participarea în comeptiția europeană.

Am făcut demersurile necesare să ne înscriem în EuroChallenge. După tragerea la sorți a grupelor vom creiona și programul echipei, ne-a precizat tehnicianul cu care BCM U Pitești a câștigat Cupa României.

Este a doua participare a echipei din Pitești în Cupele Europene. Prima a fost în sezonul 2000/2001 din postura de campioană a României. Atunci formația din Pitești, pregătită la acea vreme de către George Ziguli, a participat în Cupa Korac. Din acea echipă au făcut parte, printre alții, Șerban Sere (actualul manager al CSM Oradea), Nicușor Căprărescu (actualmente secund la Pitești), Gabriel Viciu, Radu Stroescu, Alexandru Ziguli, Cosmin Haisler, Robert Jarosevits, Octavian Runceanu, Ovidiu Scobai, Dragan Tomic și Sinisa Zindovic.

Piteștiul a pierdut atunci din primul tur al competiției, învinsă fiind în dublă manșă de KK Siroki, scor 64-91 și 66-118.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!