Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Exclusiv. Jorden Duffy va evolua la CSM Constanța în sezonul 2023/24

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
22.07.2023

Exclusiv. Jorden Duffy va evolua la CSM Constanța în sezonul 2023/24

CSM Constanța a bifat un nou transfer de marcă în această vară. Gladiatorii din Tomis se vor bucura de serviciile lui Jorden Duffy din stagiunea următoare, baschetbalist american ce a evoluat pentru Lietkabelis în sezonul 2022/23, informația noastră fiind confirmată chiar de Duffy.

Jorden, un conducător de joc în vârstă de 26 de ani și înalt de 1.85 metri, și-a început campania precedentă în Serbia, alături de Metalac. El a jucat în 26 de meciuri în campionatul Serbiei, având medii de 15.1 puncte, 4.3 recuperări și 5.3 pase decisive.

În luna aprilie, Lietkabelis l-a transferat pe Duffy, cu puțin timp înaintea încheierea participării în Eurocup. Acesta a apucat să joace în opt meciuri din sezonul regulat al campionatului Lituaniei, în care a înregistrat în medie 7.9 puncte, 2.3 recuperări și 3.6 pase decisive.

Fundașul a fost un jucător de bază în parcursul lui Lietkabelis către medaliile de bronz în competiția internă. În 11 meciuri în post-sezon a adunat  6.5 puncte, 1.4 recuperări și 1.5 pase decisive per confruntare, cu un procentaj de 50% al aruncărilor de la distanță.

De-a lungul carierei sale, Jorden Duffy a mai jucat la un singur club la nivel profesionist în afară de cele două din stagiunea precedentă. Este vorba despre BC Komarno, în Slovacia, formație la care a impresionant prin abilitățile sale de shooter și pasator. În NCAA, el a reprezentat echipa Universității North Texas pentru două sezoane.

CSM Constanța ajunge astfel la cel de-al patrulea nume pentru lotul din sezonul viitor și primul în rândul jucătorilor străini. Dobrogenii i-au mai acontat până acum pe Rolland Torok, Mario Lazăr și Ștefan Gribinic. Dan Fleșeriu îi va pregăti pe marinari în stagiunea 2023/24.

*foto: basketnews.lt

2 comentarii la aceasta stire:
  • David Istrate :

    Duffy
    Mulțumiri speciale lui Suporterrrr pentru pont :D

    cu 9 luni în urmă (22.07.2023)
    • Suporterrrr:

      :)
      Cu drag

      cu 9 luni în urmă (22.07.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!