Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Exclusiv. Reacția oficială FRB cu privire la declarația lui Șerban Șere la adresa lui Marius Ciulin

Exclusiv. Reacția oficială FRB cu privire la declarația lui Șerban Șere la adresa lui Marius Ciulin

Șerban Șere și Branko Cuic au oferit primul duel al declarațiilor din actualul sezon al LNBM, după victoria obținută de U-BT în fața celor de la CSM CSU Oradea, scor 89-82, în etapa a 3-a din LNBM – grupa valorică A. Managerul orădenilor a arătat cu degetul spre unele decizii ale arbitrului Marius Ciulin, în timp ce Cuic a ripostat și a spus că speră să vadă „o reacție dură a federației” după această declarație.

Cum subiectul a generat foarte mult interes, baschet.ro a stat de vorbă cu Adrian Voinescu, președintele Colegiului Central al Arbitrilor, despre această situație.

Voinescu ne-a explicat faptul că nu a existat nicio plângere oficială din partea clubului CSM CSU Oradea la adresa lui Marius Ciulin. Cu toate acestea, Voinescu ne-a admis că a purtat o conversație atât cu Șerban Șere, cât și cu Marius Ciulin, pentru a calma spiritele între cei doi.

De asemenea, Voinescu s-a arătat amuzat de schimbul de replici dintre cei doi oficiali, Șere și Cuic: „De obicei încep cu astfel de declarații mai spre finalul sezonului, când lucrurile devin mai tensionate. Acum au început încă din startul sezonului, ceea ce mă face să cred că vom avea un sezon foarte spectaculos”.

Am vorbit cu președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor și despre sistemul de asistență video pentru arbitraj, anunțată de FRB la sfârșitul sezonului trecut. Voinescu ne-a spus că și-ar fi dorit ca sistemul „instant replay” să fie gata la startul noului sezon competițional, dar acest lucru a fost imposibil din motive care nu țin numai de Federație.

De asemenea, el ne-a spus că sistemul urmează să fie implementat în toate cele 31 de săli în care au loc meciuri de baschet de Liga Națională. De asemenea, Voinescu ne-a spus că cel mai probabil sistemul instant replay va fi gata la începutul returului, după ce vor fi instruiți arbitrii cu privire la felul în care este folosit acest sistem.

*foto: bihon.ro

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!