Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

F4. BC Timișoara câștigă partida cu BC Mureș

Radu Bărăian

Radu Bărăian
03.04.2015

Formația BC Timișoara a cucerit ediția 2014-2015 a Cupei României, după ce a trecut în finală de BC Mureș Târgu Mureș la capătul unei reprize de prelungiri cu scorul final de 78-73 (16-18, 11-21, 14-14, 21-9, 16-11).

Principalii marcatori din trupa lui Dragan Petricevic au fost B. Popescu cu 19 puncte (17 recuperări), M. Pesic 13, R. Pilcevic 13 și V. Tica 12, în timp ce din lotul pregătit de Audrius Prakuraitis s-au remarcat K. Dykes cu 17, F. Adamovic cu 13, I. Ivanovic 12 și V. Peciukas 10. 

Astfel, după 2 victorii în Final Four, 91-81 cu BCM U Pitești în semifinale, respectiv acest succes din finala cu Mureș, echipa din Timișoara cucerește cel de-al doilea trofeu major din istoria clubului, după cupa din 2010. 

Vom reveni cu cronica detaliată a meciului din Sala Trivale!

20 comentarii la aceasta stire:
  • YMCA Tiger :

    ...
    ciudat...doar atat

    cu 9 ani în urmă (03.04.2015) Raspunde
  • CSM Târgu Mureș Mordred :

    bullshit!
    cel putin 10 faze clare vazute la TV si confirmate de comentatori contra muresului...Ciulin s-a jucat si azi cu baschetul romanesc...

    cu 9 ani în urmă (03.04.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    bravo Timisoara
    Mi-a placut Timisoara pentru ca au revenit spectaculos; pentru ca mi-am amintit ce aruncari are Pesic, de zici ca da sa atinga tavanul; ca au un antrenor charismatic care pare sa stie ce sa le spuna jucatorilor; ca Bogdan Popescu a stiut ce sa faca in ultimele clipe; ca l-au aruncat in aer pe antrenorul care nu s-a temut ca il vor prinde de mai putinde ori decit il arunca :)) Deci da, a fost frumos! Muresenii sa nu fie suparati, Timisoara a fost mai 'solida'!

    cu 9 ani în urmă (03.04.2015) Raspunde
  • CSM Târgu Mureș Mordred :

    PS...
    hai ca va dau si exemple sa nu ziceti ca vorbesc prostii...Jovanovici a sarit clar cu mingea in mana(pasi), Lazar a facut cel putin 2 capace la Popescu si Tica fluierate fault, Dykes la fel.Ivanovici nu a facut teren.Barro faultat cel putin de 3 ori la o faza cand incerca sa inscrie si sa recupereze.ar mai fi da nu-mi amintesc de nervi :D

    cu 9 ani în urmă (03.04.2015)
    • CSM CSU Oradea mira:

      lasa nervii
      Uneori la nervi vezi doar ceea ce vrei sa vezi, dar, pina la urma, ce s-a vazut la TV a fost o echipa care e revenit intr-un mod neasteptat si a cistigat un meci si un trofeu. Muresenii au fost cam crispati pe final, poate de aia au pierdut. Nu mi s-a parut ca arbitrii au tinut cu careva.

      cu 9 ani în urmă (03.04.2015)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Bravo Mures, Bravo Timisoara
    Salutare... frumoasa finala. Pe la mijlocul sfertului 3 nu am crezut ca Timisoara mai are sanse de a reveni la cum aratau echipele in teren. Totusi au reusit si cred in primul rand ca revenirea lor are de-a face cu scaderea in intensitate a jocului Muresenilor, atat pe aparare cat si in atac. Fara Ivanovic si Dykes era cam greu, iar Laci obosise. Timisoara a prins oportunitatea si au adunat suficienta energie cat sa castige. Bravo! Meci frumos. Popescu genial tot meciul, iar pe final absolut providential. Petricevic a demonstrat inca odata ca e maestru in cupa. Salutari pritenilor din Timisoara si Tg. Mures si mult succes in Play Off!

    cu 9 ani în urmă (03.04.2015) Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești ZZZ :

    Felicitari!
    Ma bucura victoria Timisoarei si ma bucur pentru Dragan Petricevic, care este un om deosebit. :)

    cu 9 ani în urmă (03.04.2015) Raspunde
  • CSM Târgu Mureș Mordred :

    exact
    de asta este tara asta de hoti unde este acum...mai fura 1-2 dar las ca trecem cu vederea..au fost 2-3 decizii dar nu au influentat meciul...cum dracu sa nu influenteze?!! cand pierzi cu cateva puncte normal ca a influentat meciul...

    cu 9 ani în urmă (03.04.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    Neutru...
    Foarte frumos spectacolul. A castigat Timisoara, dar la fel de bine putea fi si Mures castigatoare. Totul a tinut de mentalitatea echipei, de data asta lasati arbitrii in pace...

    cu 9 ani în urmă (03.04.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Air99 :

    Meci
    Bv timisoara! Trebuie sa demonstrati in EuroChallenge ce puteti, acolo este adevarata performanta, acolo sunt adevaratele valori.

    cu 9 ani în urmă (03.04.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Dragan in meciuri tur-retur sau meciuri decisive e incredibil. Asa cum spuneam dupa infrangerea de la Sibiu, se va axa pe cupa, pt ca acolo are sanse mari. El iti poate castiga de pe banca oricand un meci sau doua, din pacate nu prea are echipa sa castige o serie cu o echipa buna, dar sa vedem poate face surpriza.
    Felicitari maestre!

    cu 9 ani în urmă (03.04.2015) Raspunde
  • YMCA Tiger :

    ...
    Mai lasati-o incolo cu Petricevic...n-are nici un merit pentru victorie, a fost dominat tactic tot meciul si nu a facut nimic special sa revina in joc.

    Timisorenilor li s-a dat cadou acest trofeu de la jucatorii nostrii care poarta vina 100% pentru infrangere datorita caderii neexplicabile si cam suspecte din sfertul 4

    cu 9 ani în urmă (04.04.2015)
    • tzontzolino:

      re
      Normal ca si antrenorul are merit pentru victorie ca el stie ce jucatori si cat sa ii foloseasca plus scheme etc. Timisoara a batut cinstit si pe Pitesti si pe Mures la acest turneu. Capac inseamna mana doar pe minge nu si pe mana adversarului sau cealalta mana pe umar...iar faza cand Jovanovic a sarit nu au fost pasi pentru ca el era in miscare si a facut gen Mohammed de la Ploiesti daca mai tineti minte- cand venea in viteza facea un fel de windmill apoi sarea pe ambele picioare si arunca! BV Timisoara, BV Bogdan Popescu!

      cu 9 ani în urmă (04.04.2015)
    • tzontzolino:

      jovanovic
      Pe digi e rezumatul meciului si chiar faza cu Jovanovic! am revazut si a ridicat doar un picior- urmariti cu atentie ca nu au fost pasi!

      cu 9 ani în urmă (04.04.2015)
    • YMCA Tiger:

      ...
      Au fost pasi clar nici nu are rost sa argumentezi, pe rezumat nu se prea poate observa dar s-a vazut clar pe reluari de mai aporape a ridicat ambele picioare cu mingea in mana situatie in care nu mai conteaza daca a pus sau nu mingea jos inainte sa atinga podeaua din nou.

      Insa nici nu avem voie sa vorbi despre arbitraj, am condus si la +18 dupa aceea faza, Timisoara intradevar a castigat cinstit, singurul lor merit fiind ca au continuat sa joace, jucatorii nostrii cu toata experienta lor au dat cu stangul in dreptul si au trimis un alt oras in extaz in locul orasului pe care il reprezinta.

      cu 9 ani în urmă (04.04.2015)
    • CSM CSU Oradea mira:

      obiectivitate
      Nu prea poti fi obiectiv cind esti implicat emotional, adica esti fanul unei echipe; atunci ti se pare ca toti colporteaza impotriva alor tai. Ca Petricevic e un antrenor mare nu mai trebuie demonstrat, se vede cu ochiul liber!
      Mi se pare notabila atitudinea lui, felul in care s-a integrat in cultura romana, legatura lui cu Banatul. Mi-ar placea sa citesc mai multe despre asta pe acest site.

      cu 9 ani în urmă (04.04.2015)
    • YMCA Tiger:

      ...
      Faptul ca Petricevic este un tehnician extraordinar care reuseste minuni nu e sub nicio indoiala, recunosc si eu insa victoria din finala pur si simplu nu i se datoreaza lui. El a pierdut meciul lui obiectiv sau nu, nu am vazut nimic special tactic care sa fi adus la revenirea Timisoarei, elementul surpriza au fost felul in care s-au prezentat pe parchet muresenii in sfertul 4. Faptul ca a dus Timisoara cu echipa asta pana in finala eliminand Clujul si Ploiestiul merita toate laudele dar daca marca Adamovic ultima aruncare tot incredibil era Petricevic in finala?

      cu 9 ani în urmă (04.04.2015)
    • CSM CSU Oradea mira:

      da, era!
      Eu cred ca era incredibil si in scenariul descris mai sus pentru ca echipa lui recuperase deja puncte revenind de la minus multe puncte la egalitate. Nu am pretentii ca ma pricep la antrenori, tactici, tehnici, dar ma uit la el ca om si vad cum le vorbeste jucatorilor, ascult ce le spune, citesc ce declara si vad un om deosebit care iese, de cele mai multe ori din impas, chiar si atunci cind sortii ii par potrivnici. Mai e un antrenor care imi place: Sapera! dar aici lista cu motive e mai lunga :))

      cu 9 ani în urmă (04.04.2015)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Nu e prima data cand Timisoara are revnenire de astea. Eu inteleg ca o data e adversarul, dupa aiaarbitrii, dupa aia norocul, dar uneori mai e si stiinta. Nu stiu ce te asteptai sa vezi tactic, a fost o revenire. E os tiinta sa stii sa scoti adversarul din mana, sa stii cand si cum sa fortezi ca nu poti egala in 2 minute cat dureaza entuziasmul maxim. Dominat tactic de Prakuraitis nu va fi Petricevic, nici macar cand va fi pensionar.Nu spun ca Prakuraitis e vreun antrenor de proatsa calitate, dar sa nu exageram.

      cu 9 ani în urmă (04.04.2015)
    Raspunde
  • tzontzolino :

    re
    eu cred ca unii nu va puteti imagina cum un om ca Petricevic poate sa fie antrenor de calitate! Credeti ca daca are o problema cu greutatea si nu va place fata lui ca nu poate fii un om/antrenor de calitate! Ca doar cei inalti, bine facuti, buni de afisat pe sticla pot fii antrenori! Am o cunostinta in Timisoara paralela cu sportul, mai ales cu baschetul! Singurul nume pe care il cunoaste din sportul banatean din ultimii ani care a facut performanta e Petricevic. De ce? Hai sa dam cezarului ce-i al cezarului!

    cu 9 ani în urmă (04.04.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!