Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

F8. CSM Constanța o învinge pe Rapid București, după două reprize suplimentare

F8. CSM Constanța o învinge pe Rapid București, după două reprize suplimentare

Astăzi, 11 februarie, s-au desfășurat cele patru sferturi de finală ale Cupei României. Gazdele de la CSM Constanța au intrat în turneu la ora 17:15, având-o ca adversară pe CS Rapid București.

CSM Constanța: Ștefan Gribinic, Egidijus Mockevicius, Nate Johnson, Vytenis Cizauskas, Mario Lazăr

CS Rapid București: Matei Dorneanu, Josip Bilinovac, Vaidas Kariniauskas, Alexandru Olah, Tyler Stone

Elevii lui Alexandru Olteanu au deschis scorul, apoi oaspeții au izbutit patru puncte la rând, însă constănțenii au răspuns cu două triple. Stone s-a remarcat și el din spatele semicercului și a dus scorul la 8-7 și, cu trei minute rămase din actul inaugural, Kariniauskas a restabilit egalitatea. Rapid a jucat mai bine în ultima parte a sfertului, dar Constanța a marcat pe sirenă, prin Cizauskas, și s-a apropiat la o posesie: 16-18.

Sfertul al doilea a continuat să fie extrem de echilibrat și, având de partea lor sprijinul unui public numeros, constănțenii au ținut foarte bine pasul cu adversarii lor. Bilinovac a izbutit un slam-dunk spectaculos pe contraatac, însă Jakob Cebasek și Gribinic au oferit replica pentru gazde și scorul a devenit 28 la 26, cu cinci minute înainte de finalul primei reprize. Tudor Costescu și-a reintrodus în teren titularii dar aceștia nu au găsit atât de ușor drumul spre coș și CSM Constanța s-a menținut la conducere, la finalul actului secund: 34-32.

După revenirea de la vestiare, tot gazdele au jucat mai bine, reușind un parțial de 7-2 prin care s-au distanțat la trei posesii. Jucătorii lui Olteanu au dictat ritmul jocului și au dominat lupta la recuperare, în timp ce alb-vișiniii s-au bazat foarte mult pe Stone. Jeremic și Barovic au răspuns cu două acțiuni excelente și, apoi, Mockevicius a dus scorul la 45-40. Jeremic a mai marcat încă patru puncte, dar la celălalt panou, Johnson și-a trecut și el în cont patru puncte și, înaintea ultimelor zece minute, CSM Constanța conducea cu 51 la 45.

Gruparea din Giulești nu a găsit soluții în defensivă nici în debutul sfertul patru, în timp ce „Gladiatorii din Tomis” și-au utilizat bine faulturile pentru a-l opri pe Stone. Totuși, americanul a dat startul revenirii pentru oaspeți care, după reușitele lui Stone și Kariniauskas, s-au apropiat la trei puncte: 55-52. În atac, baschetbaliștii lui Costescu au încercat foarte multe aruncări de la distanță și nu au arătat aceeași precizie ca de-obicei. În cele din urmă, Bilinovac și Dorneanu au spar gheața, iar Rapid a venit la un singur punct de gazde: 59-58, cu puțin peste patru minute rămase din meci. După două minute, Olah a reușit un coș cu fault, însă a ratat libera, iar Cebasek a primit două libere, marcându-le pe ambele. La celălalt panou, Kariniauskas a înscris o triplă și scorul a devenit egal: 63-63. După încă un coș de la distanță al lui Dorneanu, giuleștenii au preluat conducerea și, apoi, Bilinovac și-a dus echipa la 68-65. Cu 41 de secunde rămase, Olteanu a cerut time-out, iar Lazăr a primit două libere, dar a reușit să înscrie doar una. A urmat rândul lui Costescu să solicite un timp de odihnă, însă indicațiile sale nu au dat roade, iar Lazăr a obținut încă două aruncări de la linia de fault. Baschetbalistul român le-a marcat pe amândouă și a egalat la 68, cu 6 secunde până la finalul timpului regulamentar. La ultima acțiune, Stone nu a reușit să marcheze, iar partida a intrat în prelungiri.

În primele două minute ale reprizei suplimentare, s-au înscris doar patru puncte și tabela arăta în continuare egalitate: 70-70. A urmat un coș al lui Mockevicius, o reușită a lui Jeremic și apoi o liberă transformată de același Mockevicius. Cu 20 de secunde rămase din prelungiri, Johnson a pornit într-un contraatac fulgerător, după o ratare a lui Kariniauskas, și scorul a devenit 75-73 pentru gazde. Costescu a cerut time-out și apoi, cu două secunde înainte de final, Olah a marcat coșul egalizator, provocându-l pe Olteanu să solicite un timp de odihnă. Gazdele nu au reușit să înscrie și, la scorul de 75-75, s-a intrat într-o nouă repriză de prelungiri.

După reluarea jocului, Cebasek a marcat o triplă și apoi, la celălalt panou, Bilinovac a ratat ambele libere primite. Cebasek a înscris încă o dată, printr-o pătrundere, și CSM Constanța s-a distanțat la cinci puncte: 80-75. După un time-out al lui Costescu, au urmat trei coșuri de la distanță înscrise de Bilinovac, Johnson și Olah. Johnson a preluat responsabilitatea ofensivă în echipa sa și a izbutit patru libere prin care elevii lui Olteanu și-au construit un avantaj de șase puncte: 87-81. Olah a redus diferența, dar Johnson și Mockevicius au răspuns imediat. CSM Constanța a gestionat mai bine finalul și s-a impus cu 94-84, calificându-se în semifinalele Cupei României.

Cei mai buni jucători ai învingătoarei au fost Nate Johnson (26 de puncte), Jakob Cebasek (18 puncte, 9 recuperări), Vytenis Cizauskas (17 puncte, 10 recuperări, 8 pase decisive) și Egidijus Mockevicius (14 puncte, 12 recuperări).

De partea cealaltă s-au remarcat Mladen Jeremic (17 puncte), Alexandru Olah (16 puncte, 11 recuperări), Josip Bilinovac (15 puncte), Tyler Stone (11 puncte, 7 recuperări) și Vaidas Kariniauskas (10 puncte, 8 pase decisive).

Luni, 13 februarie, în semifinale, CSM Constanța se va duela cu învingătoarea meciului dintre CSM CSU Oradea și FC Argeș Basketball.

*foto: Bogdan Isailă

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!