Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

F4. Sistemul lucky-loser a fost foarte aproape de a aduce câştigătoarea Cupei României

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
03.04.2015

Foto: Radu Roşca

Formaţiile BC Timişoara şi BC Mureş Târgu Mureş au oferit iubitorilor sportului cu mingea la coş un meci demn de o finală a Cupei României. Confruntarea dintre cele două combatante a avut parte de toate ingredientele, faze speculoase, răsturnări de situaţie, coşuri marcate de la mare distanţă în momente cheie ale jocului sau indicaţii tactice extrem de precise. 

Mureşenii au fost foarte aproape de primul titlu din istorie, având la un moment dat 17 puncte avantaj în faţa adversarilor de la Timişoara. Înaintea actului decisiv, tabela indica 12 puncte "în faţă" pentru tigrii, scor 53-41. Cu toate acestea bănăţenii nu au lăsat garda jos şi au speculat fiecare greşeală a adversarului. Mureşenii nu s-au mai regăsit în ultima parte a jocului, iar schimbările efectuate de tehnicianul Prakuraitis nu şi-au atins ţinta. Jocul a intrat în prelungiri, acolo unde elevii lui Petricevic au fost mult mai atenţi şi mult mai productivi, aducând al doilea titlu din ultimele cinci sezoane pentru formaţia de pe Bega.

De remarcat faptul că actualul sistem al Cupei României, propus în premieră de către Federaţia Română de Baschet, a fost foarte aproape de a aduce câştigătoarea evenimentului. BC Mureş Târgu Mureş s-a calificat în cea de a doua fază a Cupei României, sferturile de finală, după ce a fost eliminată de către Steaua CSM EximBank Bucureşti. Din postura de lucky-loser, mureşenii au întâlnit din nou Steaua Bucureşti, fiind o premieră pentru întreaga istorie a Cupei României ca aceleaşi echipe să se întâlnească în două faze diferite ale Cupei României, când evenimentul se desfăşoară într-un format eliminatoriu. În a doua dublă câştig de cauză au avut mureşenii, calificându-se în Final Four-ul Cupei României unde au obţinut medaliile de argint.

Aşadar BC Mureş Târgu Mureş bifează o nouă finală de competiţie, după cea din anul 2013, susţinută în LNBM cu CSU Ploieşti, sezon în care au câştigat sezonul regulat. De fiecare dată mureşenii s-au clasat pe poziţia secundă.

1 comentariu la aceasta stire:
  • tzontzolino :

    re
    o aberatie daca stai sa te gandesti sistemul asta!

    cu 9 ani în urmă (03.04.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!