Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

F4. U-BT Cluj-Napoca și SCM Timișoara se întâlnesc din nou în semifinale, după doi ani

F4. U-BT Cluj-Napoca și SCM Timișoara se întâlnesc din nou în semifinale, după doi ani

Duminică și luni (9-10 februarie), Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca va găzdui turneul final al Cupei României. Competiția începe cu duelul dintre CSM CSU Oradea și CS Dinamo Știința București, urmând ca apoi să intre pe teren SCM Timișoara și U-BT Cluj-Napoca.

Formația gazdă a câștigat trofeul Cupei României de trei ori în ultimii patru ani (2016, 2017, 2018), însă niciodată pe teren propriu. În 2019, când alb-negrii au obținut dreptul de a organiza această întrecere, CSM CSU Oradea și-a luat revanșa pentru finalele pierdute și le-a distrus visul suporterilor clujeni. De partea cealaltă, SCM Timișoara a câștigat acest turneu de două ori în ultimii 10 ani (2010 și 2015).

În această stagiune, adversarele din cea de-a doua semifinală s-au mai întâlnit de două ori și, în ambele rânduri, victoria i-a aparținut lui U-BT. Pe teren propriu, elevii lui Mihai Silvășan s-au impus cu 79 la 70, iar în deplasare au învins la trei puncte: 89-92. De asemenea, la general, trupa bănățeană este condusă cu 33-17.

În același timp, chiar dacă pe foaie U-Banca Transilvania arată mai bine, Cupa României este o competiție în care nu contează istoricul sau statisticile. Timp de 40 de minute, fiecare dintre cele două tabere luptă pentru victorie, fiind conștientă că două meciuri foarte bune îi pot aduce unul dintre cele două trofee puse anual în joc de Federația Română de Baschet.

Prin urmare, mă aștept la un duel intens între „studenți” și „leii din Banat”, unul în care spectacolul ofensiv va fi la un nivel foarte înalt. Dragan Petricevic dispune de doi americani, Sherwood Brown și Troy Franklin Jr., care pot arunca din orice zonă a terenului cu șanse mari de a înscrie.

De asemenea, Milos Komatina, veteranul echipei, și Nikola Pesakovic sunt doi baschetbaliști la care defensiva gazdelor trebuie să fie atentă.

De partea cealaltă, U-BT Cluj-Napoca pare să fi trecut peste o perioadă mai dificilă a sezonului, iar succesul cu Ironi Ness Ziona din FIBA Europe Cup le-a ridicat moralul foarte sus. Printre cei mai constanți jucători din lotul lui Dusko Vujosevic se numără Donatas Tarolis, Darko Planinic și Kerron Johnson.

În plus, în urmă cu zece zile, conducerea ardelenilor a făcut un transfer, aducându-l în orașul de pe Someș pe L.J. Peak. Acesta a debutat pentru noua sa echipă miercuri, în FIBA Europe Cup, când l-a înlocuit pe Andrei Calnicenco. Acest lucru nu este posibil în Cupa României, deoarece Calnicenco este considerat jucător român, prin urmare dacă se ia decizia ca Peak să joace, acesta îi va lua locul unuia dintre străini.

Din punct de vedere statistic, U-BT Cluj-Napoca are cifre mai bune la aproape toate capitolele: puncte (88.8 – 78.8), pase decisive (18.8 – 15.4), recuperări (37.1 – 33.5), intercepții (7.8 – 5.8), capace (2.8 – 1.9), eficiență (105.1 – 82.8), procentajul aruncărilor de două puncte (60.3% - 50.5%) și procentajul aruncărilor de trei puncte (35.3% - 33.2%). În schimb, SCM Timișoara aruncă mai bine de la linia de libere (77.6% - 79.9%) și comite mai puține greșeli (15.2 – 12.4).

Semifinala a doua a Cupei României are loc duminică, 9 februarie, de la ora 17:45, în direct la Digisport 3.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

16 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Fără probleme
    Diferență mare de valoare, în special la oamenii mari. U-bt va câștiga fără probleme, vor putea chiar să ruleze pe final tot lotul.

    cu 4 ani în urmă (09.02.2020) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Eagle11 :

    U-BT
    Timisoara o sa lupte mult in acest meci, insa cred ca diferenta de valoare si publicul clujean vor inclina balanta spre U.

    cu 4 ani în urmă (09.02.2020) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Kovasch :

    Final4
    Cluj, jucatori autohtoni mai buni 😄

    cu 4 ani în urmă (09.02.2020) Raspunde
  • SorinSib :

    🏀🏀🏀
    U Cluj ..dăruire plus publicul

    cu 4 ani în urmă (09.02.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Victor825 :

    U BT
    Cred ca Timisoara va lupta si va fi sufla constant in ceafa celor de la U, insa diferenta intre loturi e prea mare ca Timisoara sa emita alte pretentii.

    cu 4 ani în urmă (09.02.2020) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Lupu Alin :

    U-BT Cluj
    Victorie U Cluj. Lot mult mai valoros si experimentat, avantaj faptul ca vor juca in propria arena in fata suporterilor.

    cu 4 ani în urmă (09.02.2020) Raspunde
  • faneultra :

    Concurs
    Eu cred ca va castiga cluj deoarece are la ora actuala o forma foarte buna prin victoria obtinuta cu ness ziona si totodata calificandu-se mai departe in fiba europe cup iar totodata are lot mult mai valoros al timisoarei si joaca acasa iar timisoara in deplasare nu o duce prea bine

    cu 4 ani în urmă (09.02.2020) Raspunde
  • InnaR :

    U BT Cluj
    Chiar dacă Timișoara va da tot pe teren diferența e prea mare între cele două echipe. Clar va câștiga echipa mai experimentată, adica U BT

    cu 4 ani în urmă (09.02.2020) Raspunde
  • CSS Craiova Stefan Andrei :

    Concurs
    U bt cluj va castiga pentru ca are lotul mult mai bun joaca acasa iar timisoara are probleme in deplasare

    cu 4 ani în urmă (09.02.2020) Raspunde
  • CSA Steaua București Peiu Daniel Florentin :

    🏀
    Va câștiga clar U Cluj. Are lotul mult prea valoros. Vor ținti clar câștigarea Cupei 😊.

    cu 4 ani în urmă (09.02.2020) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Castiga U
    Dar nu la dif mai mare de 10 puncte.

    cu 4 ani în urmă (09.02.2020) Raspunde
  • MARA VIOREL :

    SCM Timișoara
    SCM Timișoara

    cu 4 ani în urmă (09.02.2020) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Domnu Goe :

    CONCURS
    In opinia mea,va castiga aceasta semifinala U-BT-Cluj deoarece,diferenta de valoare isi va spune cuvantul.La oamenii mari,Cluj sta mult mai bine,iar eu cred ca aici se va face diferenta.

    cu 4 ani în urmă (09.02.2020) Raspunde
  • Jipa George :

    U BT
    U BT va câștiga. Public numeros, lot valoros.

    cu 4 ani în urmă (09.02.2020) Raspunde
  • Teodor.Dominic :

    U-BT
    Lotul lui Cluj Napoca este de o valoare superioară, consider ca se vor impune fara probleme

    cu 4 ani în urmă (09.02.2020) Raspunde
  • CSM CSU Oradea danicret :

    "U" BT
    Se va impune in aceasta semifinala fara mari probleme.

    cu 4 ani în urmă (10.02.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!