Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

F8. Dragan Petricevic: „Clujul este favorită, cu toții suntem conștienți de acest lucru”

F8. Dragan Petricevic: „Clujul este favorită, cu toții suntem conștienți de acest lucru”

SCM Timișoara s-a calificat la Final 8-ul Cupei României iar, în sferturile de finală ale competiției, se va duela cu U-BT Cluj-Napoca. Meciul dintre cele două este primul pe ordinea de zi pentru sâmbătă, 11 februarie, urmând să înceapă la 11:45.

Iată ce a declarat Dragan Petricevic, într-un interviu exclusiv acordat site-ului nostru:

„Cred că lumea e conștientă că nu am avut un mare noroc cu tragerea la sorți. Dar poate e o expresie greșită să spun că nu am avut noroc pentru că toți adversarii, toate echipele care sunt aici sunt echipe grele. Nu cred că dacă am fi avut un alt adversar, am fi putut să spunem că a fost o tragere norocoasă. Cel puțin putem să spunem că, prin prisma valorii lotului, experienței lotului și așa mai departe, Clujul este favorită. Cu toții suntem conștienți de acest lucru. Ceea ce nu înseamnă că nu o să încercăm să jucăm un baschet bun, cât de bine putem să ne prezentăm, în ciuda problemelor pe care le avem în acest moment. Atât Clujul, cât și noi am avut meciuri în cupele europene, bineînțeles la nivel diferit dar, știți cum e, dacă păstrăm proporțiile, fiecare este la nivelul unde investește. Sunt convins că mâine dimineață vom vedea un meci bun.”

Întrebat despre moralul pe care îl au jucătorii săi, tehnicianul bănățenilor a răspuns următoarele:

Noi avem problemele noastre legate de accidentări. Noi nu am vorbit prea mult despre asta dar poate era mai bine să vorbim. Ilija Djokovic a jucat având degetul aproape fracturat. El s-a lovit înaintea meciului de la Constanța. La un antrenament a făcut o luxație, o dislocare completă, fiind nevoie de o intervenție de trei ore a medicilor la urgențe pentru a-i pune degetul la loc. Nu este o accidentare care se poate trata cu antrenamente și meciuri, ci doar cu repaus. Noi nu am putut să ne luăm repaus. Trebuia să jucăm în Polonia, apoi am avut acel meci foarte important și pentru noi, și pentru Galați, știți foarte bine care a fost miza. La fel de bine, Adam Mirkovic a avut umărul dislocat în duelul cu Constanța. O accidentare involuntară, nimeni nu l-a accidentat intenționat, dar este un sport de contact. Umărul lui a fost pus la loc în vestiar de către medicul echipei. Într-o asemenea situație, o lună și jumătate sau două luni, cât a stat pe tușă, reprezintă un timp mult prea scurt pentru recuperare. Deci, am avut jucători la 50% din capacitate și a trebuit să evoluăm. Am avut meciul cu Dabrowa Gornicza în care eu consider că am jucat bine. Am avut o formă a aruncărilor foarte proastă. În rest, jocul echipei a fost bun. Nu văd de ce ar fi echipa demoralizată.

De asemenea, Petricevic a anunțat că formația sa va evolua fără Ilija Djokovic, principala armă ofensivă a lui SCM Timișoara:

Mâine jucăm fără Ilija Djokovic, nu e niciun secret, a văzut toată lumea la antrenament că nu este aici. Nu avem de ce să ne ascundem. Vom juca fără el dar trebuie să încercăm să jucăm bine. Buletinul nostru medical este unul nefavorabil. Asta se și vede. Deja de o lună și ceva „alergăm într-un picior”. Antrenorului îi place să spună că „vom juca și într-un picior dacă trebuie asta” pentru că încearcă să ridice moralul. Dar adevărul este că nu poți, în acest moment, să concurezi în Top 10 dacă nu ești la capacitate maximă din punct de vedere al lotului.

Confruntarea dintre SCM Timișoara și U-BT Cluj-Napoca va putea fi urmărită pe Digi Sport 4 și Prima Sport 5.

*foto: Facebook – Leii din Banat – Baschet SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!