Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

F8. Mark Ogden este MVP-ul turneului final al Cupei României

F8. Mark Ogden este MVP-ul turneului final al Cupei României

Turneul final al Cupei României - ediția 2023 s-a încheiat cu victoria lui U-BT Cluj-Napoca, în ultimul duel de la Constanța, 78 la 65 contra lui CSM CSU Oradea miercuri seara (15.02). „Studenții” au cucerit astfel a cincea cupă în ultimii opt ani.

Mark Ogden a fost cel mai eficient jucător la acest Final 8 de la Constanța, baschetbalistul celor de la CSM Oradea fiind ales MVP-ul turneului final în opinia site-ului nostru. Ogden a încheiat primele două partide de la malul Mării Negre cu double-double, iar în finala cu U-BT Cluj a fost principalul marcator al bihorenilor și a avut indexul cel mai mare al eficienței.

El a încheiat participarea în Final 8 cu medii de 22.3 puncte, 9.0 recuperări, 1.0 pase decisive, 0.7 intercepții și 0.7 capace, având un index al eficienței de 29.3 unități. Ogden a fost pe parchet pentru 29 de minute în medie pe meci, perioadă în care a stat cu 74% la aruncările de două puncte (20/27), 50% din spatele arcului de cerc (3/6) și 90% de la libere (18/20).

În echipa ideală a turneului final, pe lângă Ogden, s-au regăsit următorii în opinia baschet.ro, fiind folosită și regula jucătorului U23:

Vytenis Cizauskas (CSM Constanța)

Unul dintre lituanienii din lotul Constanței, Vytenis Cizauskas, a fost jucătorul cu a doua medie la eficiență în tot Final 8-ul. Cizauskas a terminat cu 18 puncte, 6 recuperări, 5.5 pase decisive și 4.0 posesii pierdute în medie în cele două meciuri pe care CSM Constanța le-a avut în acest turneu final. Procentajele lui au fost de 77.8% de la două puncte (14/18) și 80% de la libere (8/10), în duelul din sferturi cu Rapid terminând cu double-double partida (17 puncte, 10 recuperări).

Patrick Richard (U-BT Cluj-Napoca)

Căpitanul celor de la U-BT Cluj a fost liderul noilor câștigători ai Cupei României, el terminând cu medii de 14.7 puncte, 5.0 recuperări, 4.3 pase decisive, 1.0 intercepții și 2.3 posesii pierdute. Dintre finaliști, Richard a fost jucătorul cu procentajul cel mai bun din spatele arcului de cerc (55.6%), iar la două puncte a stat cu 76.9%, în timp ce la libere a avut procentaj perfect. Richard nu a fost departe de double-double în sferturi, două pase decisive lipsindu-i pentru a atinge acest lucru.

Leo Meindl (U-BT Cluj-Napoca)

Brazilianul a fost desemnat MVP-ul finalei, duel pe care l-a terminat cu 14 puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive și 2 intercepții, pentru un index de 23 de unități la eficiență. Meindl a avut medii de 10.3 puncte, 5.3 recuperări, 4.0 pase decisive, 2.0 intercepții și 2.3 posesii pierdute la acest turneu de la Constanța. Procentajele sale din acțiune au fost de 70% la aruncările de două puncte (7/10), respectiv 57% din spatele arcului de cerc (4/7), în timp ce la libere a stat cu 83.3% (5/6).

George Blaj-Voinescu (SCM U Craiova)

Sportivul U23 de la Craiova a fost al treilea marcator al echipei în Final 8, petrecând pe parchet 34 de minute în medie în cele două partide pe care oltenii le-au avut la Constanța. Blaj-Voinescu a încheiat cu medii de 13.0 puncte, 5.0 recuperări, 1.0 pase decisive și 1.5 posesii pierdute. În duelul din sferturi cu CSO Voluntari a rămas pe parchet în toate cele 40 de minute. Procentajele lui au fost de 63.6% la două puncte (7/11), 33.3% de afară (3/9) și 75% la linia de fault (3/4).

*foto: Facebook CSM Constanța Baschet

1 comentariu la aceasta stire:
  • pipzn :

    Sunt de acord
    Ogden merita acest titlu. Nu stiu pe cate sezoane a semnat cu Oradea dar ar fi bine ca aceasta sa incerce sa il pastreze.

    Vytenis Cizauskas mi s-a parut foarte individualist, la fel si Johnson. In cazul ultimului, la unul dintre meciurile acestui turneu la un moment dat parca avea cca. jumatate din aruncarile echipei. S-ar putea ca nici starurile din NBA sa nu ajunga pana acolo la acest capitol.

    Ma bucur ca Richard si Meindl au evolutii in crestere. Sper sa ajunga la forma maxima atunci cand trebuie si nu, nu ma refer la actuala campanie europeana care din punctul meu de vedere este cam gata.

    George Blaj-Voinescu; cand ajungi sa joci chiar si 40 minute pe meci si te numesti jucator de baschet profesionist ar fi si penibil sa termini fara puncte sau cu cateva un meci

    cu 1 an în urmă (16.02.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!