Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

F8. Patrick Richard, după sferturi: „Totul este despre a supraviețui și a avansa”

F8. Patrick Richard, după sferturi: „Totul este despre a supraviețui și a avansa”

U-BT Cluj-Napoca a izbutit joi, 17 februarie, pe teren propriu, să revină în ultimul sfert, în fața lui CSO Voluntari, și să se impună cu 96 la 92, în sferturile de finală ale Cupei României.

Liderul alb-negrilor a fost Patrick Richard, care a adunat 17 puncte, 9 recuperări, 3 pase decisive și o intercepție, având un indice al eficienței de +25:

A fost dificil, așa sunt turneele de genul Final 4, Final 8. Încerci să le spui jucătorilor care nu au mai evoluat aici despre asta și să le explici cum va fi, însă nu știu fiindcă nu au mai jucat aici. E foarte dificil să câștigi. Respect adversarilor, au venit aici să câștige, au jucat fără presiune și au dat totul. Dar am găsit o cale, într-un final. Până la urmă, totul este despre a supraviețui și a avansa. Nu ne panicăm niciodată. Întotdeauna avem încredere că putem câștiga împotriva oricărui adversar. Încercăm să ne facem jocul, chiar dacă suntem conduși sau conducem. În această seară, a trebuit să luptăm, chiar a trebuit să luptăm. Așa cum am zis, respect adversarilor, însă acum contează doar victoria. Avem o zi de pauză între meciuri și începem să ne concentrăm pe Constanța.

Căpitanul lui U-BT a vorbit despre atmosfera din Sala Sporturilor ”Horia Demian” și a fost întrebat dacă preferă această sală sau preferă BTarena:

Atmosferă excelentă așa cum e de fiecare dată cum jucăm aici. E extraordinar. Va fi frumos să ne întoarcem în BTarena, cred că n-am mai fost acolo de o lună. Îi încurajăm pe fani să vină în număr mare să ne susțină. Clujul este acasă pentru mine așa că, oriunde am juca, este acasă. Evident, atmosfera e foarte frumoasă aici pentru că toată lumea este mai aproape și sala e mai mică, dar în ambele săli e extraordinar.

De asemenea, Richard a spus câteva cuvinte și despre DJ Seeley, cel care a marcat două triple extrem de importante în actul decisiv:

A făcut asta tot sezonul. Mă bucur să îl văd înapoi în formă, după o perioadă mai complicată cauzată de accidentări și alte lucruri. Nu suntem surprinși și sper că nici voi nu sunteți surprinși. A făcut asta tot sezonul însă noi avem mereu mentalitatea de „următorul jucător care iese la rampă”. El a preluat inițiativa în sfertul al 4-lea când aveam nevoie. Aveam nevoie de fiecare punct de la toată lumea. Am găsit calea de a câștiga.

Întrebat dacă trofeul Cupei României va rămâne la Cluj, baschetbalistul în vârstă de 34 de ani a răspuns astfel:

Acesta este obiectivul. Avem multe obiective în sezonul actual și acesta este unul dintre ele. Avem șansa de a câștiga un trofeu și ne concentrăm pe următorul meci, pe semifinală. Nu putem să câștigăm trofeul, dacă nu ne impunem în următorul joc. De-a lungul sezonului, am avut aceeași mentalitate în care ne concentrăm doar pe următorul meci.

La final, Richard a vorbit și despre CSM Constanța, adversara lui U-BT Cluj-Napoca din semifinalele Cupei României:

Evident, sunt aici cu un motiv, și-au câștigat locul. Sunt foarte agresivi. Eu le acord atenție, le urmăresc toate meciurile. Așa cum am spus, sunt fizici și au venit aici fără să aibă ceva de pierdut. Ei cred că probabil pot câștiga așa că noi trebuie să fim pregătiți.

Duelul dintre U-BT Cluj-Napoca și CSM Constanța va avea loc sâmbătă, 17 februarie, la ora 20:30, în direct pe Digi Sport 4, Prima Sport 3 (cu întârziere, de la 22:30) și pe FRB TV.

*foto: u-bt.basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • pipzn :

    :)
    (se poate sterge mesajul ulterior): Se joaca sambata cu Constanta, nu Oradea

    cu 2 luni în urmă (16.02.2024)
    • Istrate David:

      Feedback
      Mulțumesc, am corectat.

      cu 2 luni în urmă (16.02.2024)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!