Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

F8. Prima încălcare a regulii cu doi români pe teren în sezonul 2023/2024

F8. Prima încălcare a regulii cu doi români pe teren în sezonul 2023/2024

A doua semifinală din Final 8-ul Cupei României la baschet masculin, cea dintre U BT Cluj-Napoca și CSM Constanța, a adus o premieră pentru sezonul competițional 2023/2024.

Antrenorul echipei de la CSM Constanța, Dan Fleșeriu, a trimis concomitent pe parchet patru jucători străini, lucru interzis de Regulamentul Specific pentru LNBM/CRBM:

 In LNBM/CRBM, sezonul 2023-2024, regula jucătorilor români pe teren va fi următoarea:

- fiecare echipă trebuie să joace obligatoriu cu cel puțin 2 jucători români pe teren, pe toata durata jocului, indiferent de vârstă. Nu există excepții pentru regula jucătorilor români pe teren indiferent de situația medicală existentă.

Dacă nerespectarea acestei reguli se constată în timpul jocului, la prima abatere, echipa în culpă va fi sancționată cu greșeală tehnică la antrenor și se va efectua schimbarea de jucători pentru a intra în legalitate; dacă în același joc aceeași echipă încalcă regula jucătorilor români, atunci echipa în culpă va pierde jocul respectiv prin forfait tehnic, în condițiile RGOC.

Dan Fleșeriu i-a trimis pe parchet pe Oprean și Griffin, care i-au înlocuit pe Torok și Lazăr. Această greșeală a venit în sfertul secund la scorul de 44-30 pentru U-BT Cluj-Napoca. Clujenii se aflau pe un parțial de 13-2 în acel moment și l-au dus la 16-2. La pauză, diferența a fost de 16 puncte, iar la final U-BT Cluj-Napoca a trecut de CSM Constanța cu scorul de 92-67.

Nu este prima dată când se întâmplă o astfel de greșeală în baschetul românesc când vine vorba despre regula jucătorului român, doar că acum regulamentul este mult mai permisiv. În 2011, Gaz Metan Mediaș a pierdut prin forfait meciul de pe teren propriu cu CSU Asesoft Ploiești, după ce au trimiși pe parchet cinci jucători străini în același timp.

Foto credit: u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!