Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

F8. U-BT Cluj-Napoca și SCM Timișoara deschid turneul final al Cupei României

F8. U-BT Cluj-Napoca și SCM Timișoara deschid turneul final al Cupei României

Sâmbătă, 11 februarie, U-BT Cluj-Napoca și SCM Timișoara vor da startul primei zile a Final 8-ului Cupei României, organizat la Constanța. Cele două se întâlnesc la 11:45, iar meciul va putea fi urmărit atât pe Digi Sport 4, cât și pe Prima Sport 5.

Ambele formații vin după ce au avut jocuri în cupele europene la mijlocul acestei săptămâni. Clujenii au fost învinși de Brescia cu scorul de 103 la 84 și au încasat a zecea înfrângere în EuroCup, având șanse minime de a se califica în optimile de finală ale competiției.

În schimb, timișorenii s-au impus la un punct, 64-63, în fața Dabrowei Gornicza însă, din cauza faptului că în tur au pierdut la șapte puncte, nu au reușit să se califice în Final Four-ul Alpe Adria Cup.

În campionat, cele două adversare se află la capete opuse ale clasamentului. U-BT Cluj-Napoca împarte prima poziție din Top 10 cu CSM CSU Oradea, având un bilanț de 8-1. De partea cealaltă, SCM Timișoara, cu trei victorii și șase înfrângeri, se află pe ultimul loc, alături de SCM U Craiova. Totuși, trebuie menționat că cele două grupări au cu un meci în minus, astfel că situația din clasament ar putea fi ușor diferită.

Legat de Cupa României, alb-negrii sunt favoriți în această dispută, datorită faptului că, pe plan intern, au suferit doar două înfrângeri până în acest moment: cu Dinamo în Cupă și cu Rapid în campionat.

În schimb, alb-violeții au șapte eșecuri în Liga Națională: șase în prima fază și unul în a doua fază. În ultima etapă, SCM Timișoara a fost învinsă de CSU Sibiu cu scorul de 95 la 63, după o prestație excelentă a elevilor lui Tomas Rinkevicius.

De partea cealaltă, U-Banca Transilvania și-a luat revanșa în fața lui CS Dinamo București pentru înfrângerea din Cupă și s-au impus cu 76 la 67. Cei mai buni jucători ai „studenților” au fost Karel Guzman (17 puncte, 7 recuperări) și Leo Meindl (14 puncte).

Având în vedere Regulamentul Specific al Cupei României, care obligă echipele să evolueze în permanență cu doi jucători autohtoni, dintre care cel puțin unul să fie U23, ne vom uita asupra baschetbaliștilor români pe care îi are fiecare formație.

U-BT Cluj-Napoca: Patrick Richard, Emanuel Cățe, Nandor Kuti, Eduard Roschnafsky (U23), David Lăpuște (U23), Akos Szentkuti (U23)

SCM Timișoara: Laszlo Lazar, Edward Petrescu, Antonio Năsturescu, Alexandre Christian Maticiuc, Robert Șchipor (U23), Modibo Diaby (U23), Cristian Mocrițchi (U23), Roland Stanciu (U23), Șerban Horga (U23) – cu mențiunea că, probabil, doar șase din cei nouă vor fi folosiți în duelul cu U-BT.

Din punct de vedere al străinilor, va fi interesantă confruntarea dintre Ilija Djokovic și Kasey Shepherd. Rămâne de văzut dacă Nemanja Gordic va juca împotriva Timișoarei, acesta absentând și la meciul din Italia, cu Brescia.

De asemenea, trebuie urmărită și lupta de sub panou, între duetele Andrija Stipanovic – Emi Cățe și Igor Kesar – Laszlo Lazar.

U-BT Cluj-Napoca a câștigat ultimele zece meciuri în care a avut-o ca adversară pe SCM Timișoara. Ultima oară când bănățenii s-au impus în fața clujenilor a fost acum patru ani, în 3 februarie 2019.

În semifinale, învingătoarea acestui duel o va întâlni pe câștigătoarea partidei dintre CSO Voluntari și SCM U Craiova.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!