Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Farul Constanța și Miercurea Ciuc dispută faza II din play-out

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
26.04.2013

 

            

             Play-out

           Faza a II-a 

sâmbătă, 27.04 ora 16.00



             Fișa meciului  

Farul Contanța va fi în acest weekend gazda a două dintre meciurile desfăşurate în cadrul celei de-a doua faze a play-out-ului. Mai exact, echipa lui Costel Cernat va lupta împotriva celor de la Miercurea Ciuc în vederea evitării luptei pentru retrogradare. Meciurile vor avea loc sâmbătă, 27.04, respectiv duminică, 28.04, la Sala Sporturilor din Constanța cu începere de la orele 16.00 şi 17.00.

Echipa gazdă a acestui sfârşit de săptămână se află în această postură după ce a fost învinsă de trei ori consecutiv de către BCM Piteşti- 89-67, 78-74, 86-89. Şanse la victorie au existat pentru formaţia de la malul mării, însă aceştia nu au ştiut să gestioneze întocmai finalurile de meci pentru a-şi adjudeca victorii. Astfel, echipa clasată pe locul 14 la sfârșitul sezonului, cu un total de 7 reuşite şi 23 de eşecuri se află la granița cu retrogradarea, deşi sezonul curent constituie pentru marinari sezonul de debut pe prima scenă baschetbalistică după o lungă absenţă.

La polul opus se regăseşte formaţia din Miercurea Ciuc, grupare ce se află la cel de-al treilea an consecutiv în primul eşalon baschetbalistic şi pentru tot a treia oară într-o situaţie dificilă, dacă este să vorbim despre retrogradare. Elevii lui Laszlofy Botond au cedat în faţa echipei de pe Cibin în trei rânduri repetate- 83-63, 88-72, 76-88, însă fără drept de apel. Ciucanii au încheiat sezonul regulat pe poziţia a 15-a, înregistrând doar 3 victorii şi 27 de înfrângeri

Dacă este să vorbim despre meci în sine, balanța înclină către echipa Farului, dat fiind numărul de victorii aparţinând fiecărei formaţii la finele sezonului regulat. De asemenea, deşi modest în comparaţie cu nivelul stagiunii curente, parcursul grupării din Constanța a fost unul interesant, elevii lui Costel Cernat reuşind să pună probleme echipelor redutabile şi chiar să obţină victorii în faţa acestora. Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre Miercurea Ciuc, singura formaţie învinsă de Dinamo de a lungul celor 30 de etape. Trupa lui Laszlofy Botond a avut poate cel mai slab parcurs de la aflarea să în primul eşalon baschetbalistic. 

În ceea ce priveşte soarta celor două protagoniste din acest sfârşit de săptămână, situaţia este una incertă, având în vedere că există posibilitatea că numărul echipelor din Liga Naţională să ajungă la 18. Aceasta este însă doar o supoziţie, iar pentru a fi sigure că în sezonul următor vor lua parte la întrecerile de pe prima scenă baschetbalistica, cele două formaţii se văd nevoite să câştige această serie. 

Pe de altă parte însă, un rol important în viitorul acestor două echipe îl joacă şi faptul că CSȘ Giurgiu va disputa seria cu Dinamo Bucureșţi. Astfel, în cazul în care echipa din Giurgiu îşi va adjudecă trei victorii, şi se va retrage din Liga Natională aşa cum s-a anunţat inițial datorită priblemelor financiare, pierzătoarea seriei dintre Farul Constantă şi Miercurea Ciuc, va luptă pentru un loc în primul eșolon cu echipa din Capitală.

Confruntarea de sâmbătă va fi oficiată de Laurențiu Grigoraș, Alexandru Anica şi Bogdan Badea.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!