Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Farul nu bate până la Oradea

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
30.11.2012

57 - 101

14-30, 14-23, 10-27, 19-21

Sala Sporturilor Constanţa
vineri, 30 noiembrie
ora 16:30

  Statistică  

După insuccesul de la Cluj-Napoca, nou promovata Farul Constanţa suferă o nouă înfrângere la peste 40 de puncte în Liga Naţională de Baschet masculin. Asemeni meciului din etapa trecută, Farul nu a putut emite nicio pretenţie în faţa unei echipe mult mai bine aşezate în teren. Scorul de săptămâna trecută 56-103, este aproape identic cu cel înregistrat vineri seară, 101-57 în favoarea orădenilor.

Pe lângă diferenţa vizibilă de valoare între cele două combatante, bihorenii au prins o zi sezaţională la aruncările din acţiune. Oaspeţii au înregistrat 70(!)% la aruncările de două puncte respectiv 50% la cele de la mare distanţă. Diferenţa de recuperări, 37-18, a tranşat jocul în favoarea bihorenilor. Singurul aspect negativ pe care îl putem puncta în dreptul trupei antrenate de Cristian Achim este numărul de mingi pierdute, 15, cu 4 mai multe decât adversarul, însă la această linie statistică a contribuit şi relaxarea din joc a liderului ligii.

Nu multe se pot spune despre desfăşurarea jocului. Aşa cum era de aşteptat, CSM Oradea s-a impus la cârma jocului şi a tranşat partida încă din primele 10 minute. Cu un Angel Santana parcă ieşit din formă şi fără conducătorul de joc McFarland, gazdele au dispus de puţine variante venite de pe banca de rezerve. În momentul de faţă echipa din Constanţa poate fi comparată perfect cu o navă aflată în derivă. Criza începe încet, dar sigur să se adâncească în sânul lotului condus de Costel Cernat, tehnician care nu găseşte nicio soluţie de redresare. Este a 11-a înfrângere consecutivă pentru Farul, grupare care la mijlocul săptămânii va întâlni pe Dinamo Bucureşti în derby-ul ultimelor două clasate.

În schimb CSM Oradea are la activ 9 victorii şi o singură înfrângere, menţinându-se pe prima poziţie în LNBM.

Marcatori:
Farul: Wallace - 15p, Booth - 14p;
Oradea: Pesic - 20 de puncte, 4 recuperări; Dillon - 16p, 6rec; Stefanovic 15p (5x5), 7rec;

4 comentarii la aceasta stire:
  • zapacitu79 :

    ?
    oare ce adversar trebuie sa intalneasca oradea ca sa primeasca si romanii mai multe minute?

    cu 11 ani în urmă (30.11.2012) Raspunde
  • weslei :

    aiuritul
    depedenta de pesici alui achim e evidenta=rusinica

    cu 11 ani în urmă (30.11.2012) Raspunde
  • odin :

    raspunsuri
    in ceea ce priveste romanii de la csm: 1. eu pe hora si ciordas nu i-am vazut la tv, poate nu au facut deplasarea, altfel sunt convins ca intrau; 2. achim nu ii baga pe romani pentru ca sunt niste lenesi si niste incompetenti - cel mai bun exemplu e finalul meciului cu giurgiu, unde a trebuit sa bage in ultimul minut titularii, pentru ca romanii au dat cu picioru la un avantaj de 20+ puncte.

    toate echipele din liga nationala au o vedeta(sau mai multe) - burlacu, archie, cuic, ivanovic. toate echipele astea depind de vedetele lor (ivanovic si burlacu a fost 0 vs CSM, gazu si asesoftu au pierdut). oradea de ce sa nu aiba o vedeta? nu si-a facut treaba? care e problema? dependenta? achim il trage pe pesic pe nas? sau il baga in vena? de unde atata rautate?

    cu 11 ani în urmă (30.11.2012) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    odin
    Nu stiu cum poti compara pe Pesic cu Burlacu si Ivanovic. Burlacu este un lider in teren, un caracter infect dar un mare jucator, capabil sa-si ajute coechipierii si echipa. Ivanovic este un jucator de echipa. Pesic este un egoist, interesat de statistica personala. Urmariti-l cat de atent este la realizarea recuperarilor. El nu face blocaj defensiv este preocupat doar de minge. Chiar si la liberele pe care adversarii nu le urmaresc, isi impinge coechipierii pt a prinde el. Pasele decisive le da tot pt statistica sau atunci cand este blocat pe patrundere. Chiar si asa mingile pleaca doar spre cine vrea el: nu la Tibarna, nu la Dillon nu la Navickas ( sezonul trecut).
    Sa joci cu 4 sarbi in teren in meciul cu Farul? Foarte tare, astia sunt harnici si muncitori mai ales cand formeaza o " gasca "

    cu 11 ani în urmă (01.12.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!