Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș Basketball o învinge pe CSM Constanța după un meci echilibrat

FC Argeș Basketball o învinge pe CSM Constanța după un meci echilibrat

Astăzi, 10 noiembrie, FC Argeș Basketball a primit vizita lui CSM Constanța, într-un meci din etapa a opta a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Duelul a fost extrem de echilibrat, cea mai mare diferență de pe tabelă fiind de opt puncte în favoarea oaspeților însă, în cele din urmă, victoria le-a revenit gazdelor: 77-74.

FC Argeș Basketball: Raijon Kelly, Tudor Fometescu, Alin Andrieș, Bryce Douvier, Nikola Jevtovic

CSM Constanța: Jorden Duffy, Bryan Griffin, Dragoș Diculescu, Rolland Torok, Kyndahl Hill

Jevtovic a deschis scorul după o piruetă foarte frumoasă din apropierea panoului, însă Griffin, celălalt pivot de pe teren, a dat imediat replica. Apoi, Diculescu a izbutit cinci puncte de lângă Fometescu și scorul a devenit 10 la 4. Diferența de șase lungimi s-a menținut până în minutul 7 al sfertului, când Corey Allen și Naje Smith au marcat două coșuri fără răspuns. În cele din urmă, la finalul actului inaugural, CSM Constanța conducea cu 16 la 13, după o ratare în ultima secundă a lui Radu Voinescu.

În debutul secvenței secunde, oaspeții s-au remarcat cu două triple semnate de Torok și Cedric Henderson Jr. și un alley-oop al lui Griffin. Jevtovic, Allen și Christian Chițu s-au remarcat în cealaltă jumătate, dar elevii lui Dan Fleșeriu au continuat să dicteze ritmul jocului, iar Nebojsa Vidic s-a văzut nevoit să ceară un timp de odihnă. În următoarele patru minute și jumătate, chiar dacă tehnicianul Constanței a solicitat două time-out-uri, gazdele au realizat un parțial de 9-0 și au revenit la conducere: 30-29. Echilibrul s-a menținut până la finalul reprizei, formația din orașul de pe malul Mării Negre intrând la vestiare cu un avantaj de un singur punct: 35-34.

Partea a doua a partidei a început cu șapte puncte la rând marcate de FC Argeș Basketball. Diculescu a dat replica printr-o reușită de la mare distanță, însă Smith a marcat încă o dată pentru alb-violeți, iar Fleșeriu a cerut un timp de odihnă. Indicațiile sale au dat roade și elevii săi au trecut peste momentul dificil, revenind în avantaj: 44-43. Mai târziu, după o nouă distanțare a alb-violeților, un anti-sportiv acordat de Laurențiu Grigoraș a dus la cinci puncte pentru alb-albaștri. În cele din urmă, la finalul sfertului al treilea, scorul era 54 la 53 pentru CSM Constanța.

Hill a marcat cinci puncte în primele 140 de secunde ale actului decisiv și a dus scorul la 60-56, provocându-l pe Vidic să solicite un time-out. După o reușită a lui Allen au urmat câte două coșuri de trei puncte marcate de fiecare echipă: Smith și Allen pentru FC Argeș Basketball și Diculescu și Duffy pentru CSM Constanța. Jocul a devenit din ce în ce mai intens, echilibrul menținându-se între cele două tabere. A urmat o perioadă în care cele două tabere au înscris mai mult de la linia de libere, însă piteștenii au gestionat mai bine finalul și au reușit să obțină a șasea victorie stagională: 77-74.

Liderii învingătoarei au fost Naje Smith (14 puncte, 12 recuperări, 2 pase decisive), Corey Allen (21 de puncte, 3 pase decisive, 2 recuperări), Nikola Jevtovic (18 puncte, 9 recuperări) și Raijon Kelly (11 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive).

De partea cealaltă s-au remarcat Kyndahl Hill (17 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive), Bryan Griffin (16 puncte, 5 recuperări), Dragoș Diculescu (14 puncte, 2 recuperări), Cedric Henderson Jr. (13 puncte) și Jorden Duffy (11 puncte, 13 pase decisive, 6 intercepții, 5 recuperări).

Datorită acestui succes, FC Argeș Basketball ajunge la un bilanț de 6-1 în LNBM. În schimb, CSM Constanța are trei victorii și patru înfrângeri.

Pentru piteșteni urmează deplasarea pe terenul lui CSM Târgu Mureș, în timp ce constănțenii vor sta în runda a noua.

*foto: Facebook – FC Argeș Basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Dan N :

    Ce meci greu
    Dar si o victorie frumoasa obtinuta de o echipa legata si bine condusa de pe banca. Intr-adevar, pot spune ca jucatorii straini au dus greul la noi, dar si CT a aratat un joc agresiv si puternic, insa in unele momente brigada a ciupit in favoarea lor(sistematic). Dar munca grea din teren si atmosfera buna din arena au dus la un rezultat pozitiv.

    cu 5 luni în urmă (10.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!