Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș Basketball rămâne neînvinsă în Pitești Arena

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
25.03.2023

FC Argeș Basketball rămâne neînvinsă în Pitești Arena

FC Argeș Basketball a obținut cel de-al treilea succes la rând pe teren propriu în Liga Națională. Piteștenii au ajuns la un bilanț de 6-9 în Top 10 datorită victoriei cu scorul de 79-76, în timp ce adversarii lor rămân ultimii în clasamentul acestei grupe, cu 3-12.

FC Argeș: CJ Wilson, Alin Andrieș, Mihai Măciucă, Josh Cunningham, Nikola Jevtovic

CSM Constanța: Vytenis Cizauskas, Nate Johnson, Vlad Corpodean, Dani Mâinea, Egidijus Mockevicius

Jevtovic și Mâinea au marcat primii pentru cele două echipe, după aproape două minute în care nu s-a înscris. Piteștenii au dus apoi scorul la 9-2 cu un run de 7-0, oprit de liberele lui Ivanauskas și tripla lui Johnson. Wilson a marcat primul coș de la distanță al gazdelor, urmat de două reușite din interior semnate de Lazăr. Cebasek i-a adus pentru prima oară în avantaj pe dobrogeni cu un and-one (12-14). Ivanauskas a majorat diferența la două posesii, înainte ca Lawson să înscrie de la semi-distanță. După primul sfert, marinarii conduceau cu 16-19.

Andrieș a redus diferența la o singură lungime în debutul celui de-al doilea act. Oprean a răspuns din interior, înainte ca Jevtovic să egaleze la 21 printr-un and-one. Mockevicius a înregistrat și el apoi un coș-fault. Măciucă s-a trecut și el pe lista marcatorilor de la distanță și a restabilit egalitatea la 26. Mockevicius și Johnson au adus patru puncte la rând pentru Gladiatorii din Tomis. Milutinovic cu un and-one și Jevtovic printr-un lay-up o readuceau pe FC Argeș la conducere (31-30), înaintea triplei înscrise de Johnson. Milutinovic a dus scorul la 35-35, dar echilibrul a fost spart de un coș de afară al lui Cebasek. La pauza mare, Constanța conducea cu 37-38.

Jevtovic și Massey au deschis a doua jumătate cu câte o reușită din interiorul semicercului, dar Johnson nu le-a permit adversarilor să se distanțeze și a adus patru puncte la rând. Pivotul sârb al lui FC Argeș a venit apoi cu un nou and-one în căciulă. Un coș din spatele semicercului al lui Milutinovic ducea scorul la 50-46, după lupte grele duse sub inel între cele două formații. Gribinic și Mâinea au fost protagoniștii unui run de 6-0 al oaspeților, oprit de Lawson care restabilea egalitatea la 52. A urmat un run de 9-2 al piteștenilor, datorită căruia conduceau cu 61-54 la finalul sfertului trei.

Parțialul decisiv a fost inaugurat de liberele lui Oprean. Massey a lovit primul pentru alb-violeți. Ivanauskas și Corpodean au reușit să aducă scorul la 64-60, înainte ca Fometescu să transforme trei aruncări de la linia de libere. Mâinea a redus ecartul cu un coș de afară. Marinarii au venit apoi la o posesie distanță datorită lui Mockevicius, dar Măciucă a calmat apele în tabăra gazdă. Wilson a dus scorul la 73-65 și a forțat un timeout al adversarilor. Alb-violeții au câștigat în cele din urmă, în ciuda eforturilor din ultimul minut al elevilor lui Alexandru Olteanu, cu scorul de 79-76.

Nikola Jevtovic a fost omul meciului și a totalizat 23 de puncte, 7 recuperări, 3 intercepții și 2 capace. Din tabăra gazdelor, doar Bruce Massey și Andreja Milutinovic au mai fost în double-digits, cu câte 11 puncte. De partea cealaltă, Nate Johnson s-a remarcat cu 17 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive. Egidijus Mockevicius a bifat un double-double: 11 puncte, 12 recuperări. 

În runda următoare, FC Argeș va juca pe terenul celor de la Dinamo București. CSM Constanța primește vizita lui Rapid București. Ambele jocuri sunt programate miercuri, 29 martie, de la ora 20:00.

*foto: Facebook/FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!