Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș bifează a treia victorie consecutivă în Liga Națională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
19.01.2022

FC Argeș bifează a treia victorie consecutivă în Liga Națională

FC Argeș Basketball a învins-o pe CSM VSKC Miercurea Ciuc în etapa cu numărul 16 a Ligii Naționale, cu scorul de 82-66. Piteștenii ajung la un bilanț de 12 victorii și 4 eșecuri. CSM VSKC Miercurea Ciuc are doar trei succese și 12 înfrângeri.

Tudor Costescu a început cu Seppala, Jeremic, Măciucă, Fitzpatrick și Jevtovic. Laszlofy Botond i-a titularizat pe Vujadinovic, Kelemen, Bogdanovic, Lufile și Lam.

Lock Lam a deschis scorul cu o aruncare de la semi-distanță. Nikola Jevtovic a răspuns prin același procedeu. Au venit patru puncte consecutive ale gazdelor, urmate de jumpshot-ul lui Bogdanovic. Printr-un parțial de 8-0, piteștenii conduceau la 10 puncte (16-6). La acest run au contribuit Jeremic și Gajovic cu câte o triplă. Vujadinovic a spart gheața pentru harghiteni, înainte ca Fitzpatrick să mărească ecartul cu încă 2 reușite consecutive din interiorul semicercului. Scorul după 10 minute era 20-13.

Elevii lui Laszlofy Botond au reușit să treacă rapid la conducerea disputei, cu scorul de 20-23, după 10 puncte înscrise la rând în primele două minute ale sfertului, aparținându-le lui Djurovic, Ortega și Vujadinovic. Gajovic a stopat acest run al oaspeților cu o reușită de la distanță. După ce Miercurea Ciuc s-a distanțat din nou la trei puncte cu un coș cu fault, Thornton cu o liberă și Jevtovic cu un dunk au reușit să egaleze la 26. Sebastian Ionescu a înscris de două ori de afară în ultimele minute ale parțialului. Lock Lam a contribuit și el cu patru puncte, iar la pauza mare Miercurea Ciuc conducea cu 31-37, după un and one al lui Seppala.

Jevtovic a înscris primele puncte ale celei de-a doua jumătăți după o acțiune colectivă excelentă a gazdelor. Seppala a beneficiat de un blocaj al lui Jevtovic și a înscris de la mare distanță. Bogdanovic a înscris pentru harghiteni pentru prima oară în sfertul trei. Măciucă a transformat o liberă, iar două reușite ale lui Jevtovic îi readuceau pe argeșeni în avantaj (41-39). Vujadinovic a egalat de la semi-distanță, dar pivotul sârb al trupei din Trivale a mai înscris o dată, forțându-l pe Laszlofy Botond să ceară timp de odihnă. Jeremic a pătruns furtunos și l-a găsit pe Măciucă în zero grade, pentru ca jucătorul român să transforme de la distanță. Djurovic a răspuns și el cu un coș de afară. Alb-violeții au început să piardă ușor mingile în atac, dar adversarii nu au fost capabili să răspundă. Jevtovic finaliza o pasă a lui Măciucă cu un dunk și ducea scorul la 50-45. Fitzpatrick a scuturat și el plasa cu o reușită din spatele semicercului. Înaintea ultimelor 10 minute, scorul era 55-47 pentru gazde.

Avantajul argeșenilor a intrat în double digits după coșul la inel al lui Gajovic. Bogdanovic a redus ecartul pentru harghiteni, înainte de and one-ul lui Tudor Gheorghe. Lock Lam a înscris prima sa triplă pentru a duce scorul la 60-52, dar Fitzpatrick a venit imediat cu un coș de afară. Vujadinovic a primit mingea în tranziție, dar a alunecat în fața coșului și a obținut doar două libere, pe care a reușit totuși să le transforme. Au urmat două minute fără vreo reușită, înainte ca Fitzpatrick să bifeze al treilea coș de la distanță și a dus scorul la 66-53. În cele din urmă, trupa din Trivale s-a impus cu scorul de 82-66.

Toarlyn Fitzpatrick a fost cel mai bun marcator al piteștenilor. Americanul a încheiat cu un double-double (19 puncte, 14 recuperări). Jevtovic a avut și el un double double, cu 18 puncte și 12 recuperări. Goran Gajovic a înscris 15 puncte de pe bancă. Branislav Vujadinovic s-a remarcat cu 21 de puncte, 10 recuperări, 4 intercepții și 3 pase decisive.

În etapa următoare, FC Argeș Basketball va primi vizita celor de la SCM Timișoara. CSM VSKC Miercurea Ciuc evoluează acasă cu CSM Focșani.

*foto: FC Argeș Basketball/Facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!