Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș revine acasă în meciul împotriva Constanței

FC Argeș revine acasă în meciul împotriva Constanței

FC Argeș Pitești și CSM Constanța se întâlnesc în această seară, 10 noiembrie, în unul din cele trei meciuri programate în debutul etapei cu numărul opt din Liga Națională de Baschet Masculin. Acest duel din Conferința B va fi în direct pe FRB TV.

Piteștenii se află într-o postură foarte bună în campionat, după ce în șase meciuri au adunat un bilanț de 5-1 și astfel sunt la egalitate în Conferința B cu cei de la CSM Oradea, diferența fiind făcută de meciul direct, adjudecat de către bihoreni. Aducerea lui Nebojsa Vidic pe banca tehnică pentru acest sezon a făcut din FC Argeș una dintre cele mai constante echipe la nivelul aruncărilor de două puncte, zonă în care alb-violeții stau cu 60%.

Constanța, de partea cealaltă, nu se află într-un moment reușit, după ce a pierdut de trei ori la rând în luna octombrie. Formația de la malul Mării Negre a deschis perfect campionatul, cu 3-0, însă de atunci nu a trecut în vreun alt meci de borna celor 76 de puncte marcate. Acest detaliu a dus la căderea în clasament și în privința mediei de puncte, iar acum dobrogenii sunt în a doua parte la acest nivel.

Cele două formații au medii foarte apropiate la capace, cu un plus pentru CSM Constanța (3.8 – 3.0), așa cum se întâmplă și la nivelul triplelor, unde echipa lui Dan Fleșeriu este una dintre fruntașele campionatului (40 – 37%).

Duelurile directe din ultimii doi ani le-au aparținut în totalitate celor de la FC Argeș. Cele șase meciuri din campionat s-au încheiat cu bine pentru alb-violeți, diferențele cele mai mari fiind înregistrate în prima jumătate din 2021. Anul trecut, Argeșul a câștigat cu 90-84 la Constanța și apoi cu 79-76 acasă.

La nivel individual liderii la puncte sunt Nikola Jevtovic (16.2) și Cedric Henderson (15.8), același pivot sârb fiind principalul recuperator de la FC Argeș (6.7), în vreme ce Constanța îl are pe Bryan Griffin (10.2), sportivul care conduce toată Liga Națională la acest capitol. Corey Allen și Jorden Duffy adună cele mai multe assist-uri în medie, 5.3 și 4.6.

Duelul dintre FC Argeș și CSM Constanța, din Conferința B a Ligii Naționale, va avea loc în această seară (10.11) de la ora 19.00 și va fi în direct pe FRB TV.

*foto: Facebook FC Argeș Basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    ce bine
    ca csm constanta si a luat teapa, ce bine ca au pierdut

    cu 5 luni în urmă (12.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!