Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș și CSM Oradea se întâlnesc pentru a doua oară în acest sezon

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
03.02.2023

FC Argeș și CSM Oradea se întâlnesc pentru a doua oară în acest sezon

FC Argeș și CSM Oradea au parte de un duel direct în prima etapă din Top 10. Confruntarea va avea loc în Sala Sporturilor din Trivale sâmbătă, 4 februarie, de la ora 17:30. Cele două echipe se află în situații diametral opuse la startul fazei a doua de campionat.

Piteștenii pleacă cu un bilanț de 2-6 în Top 10, după ce singurele victorii în Conferința A au venit în confruntările de pe teren cu BC CSU Sibiu și SCM U Craiova. Argeșenii au câștigat aceste două dueluri cu 83-69, respectiv 79-71. La capătul meciurilor din prima fază de campionat, vulturii au avut nouă victorii și șapte eșecuri.

Trupa din Trivale va avea o altă față la confruntarea de sâmbătă. În decursul ultimelor zile, alb-violeții s-au despărțit de Trey Freeman, principalul playmaker al echipei, dar și de Dragan Zekovic, rezerva pe post a lui Nikola Jevtovic. În locul lor au fost aduși CJ Wilson și Joe Lawson.

De asemenea, FC Argeș a anunțat pe rețelele de socializare că fanilor le este pregătită o surpriză la disputa cu Oradea. Conform anunțului, un jucător care a mai trecut prin ograda echipei va reveni în lot începând cu meciul din Sala Sporturilor din Trivale. Este de menționat că acest joc va fi ultimul pentru argeșeni înaintea mutării în noua sală, Pitești Arena, în care va juca și naționala României la finalul lunii februarie.

Nikola Jevtovic are medii de 14.9 puncte și 7.2 recuperări, fiind liderul echipei la ambele categorii. De asemenea, el are cel mai bun procentaj al aruncărilor din acțiune (59.3%) din campionat, dar și cel mai mare volum al acestor reușite (6.1). Bruce Massey este principalul pasator al formației pregătite de Milan Mitrovic, cu 3.4 assist-uri pe meci.

După cum menționam anterior, CSM Oradea se află la polul opus de adversara sa de sâmbătă. Leii Roșii intră în Top 10 cu șapte victorii și un singur eșec și au cel mai bun bilanț alături de campioana en-titre, U-BT Cluj-Napoca.

Singurul insucces al bihorenilor a venit chiar în etapa a doua pe terenul celor de la SCM Timișoara. Bănățenii au reușit să se impună în acel meci cu scorul de 77-73, iar din acel moment, Oradea nu a mai pierdut vreun meci în competiția internă. De asemenea, în Oradea Arena, echip are un bilanț perfect de 8-0.

La mijlocul acestei săptămâni, formația pregătită de Cristian Achim a fost învinsă de Anwil Wloclawek în penultima etapă din Top 16 în FIBA Europe Cup. Reprezentanta României în competiție are un bilanț de 2-3 în Grupa L și stă la mâna rezultatelor în ultima rundă în vederea calificării în sferturile de finală ale competiției.

Donatas Tarolis este coșgheterul echipei la acest moment, cu o medie de 13.4 puncte pe meci. La recuperări, lider este Mark Ogden cu 6.5 astfel de realizări pe meci, pe când Erick Neal este cel mai bun pasator cu 6.2 assist-uri pe meci.

FC Argeș și CSM Oradea s-au întâlnit o dată în acest sezon, în primul tur al Cupei României, în Grupa A, organizată la Ploiești. Bihorenii au avut câștig de cauză și s-au impus cu 97-79, dar vulturii au mers și ei mai departe din postura de lucky-loser. Cele două echipe se vor întâlni și în sferturile aceleiași competiții, în Final Eight-ul de la Constanța.

Disputa de sâmbătă are loc de la ora 17:30 și poate fi urmărită în exclusivitate pe canalul de YouTube al celor de la FRB TV.

*foto: Facebook/FC Argeș Basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • Alexandru Ionuț 7 :

    Update la articol
    Aparent nu e vorba de niciun jucător nou ci despre mascotă:))) s a dus tot hype ul și pt noi 😅

    cu 1 an în urmă (03.02.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!