Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Porto, adversara Oradiei, a boicotat ultimul meci de campionat

FC Porto, adversara Oradiei, a boicotat ultimul meci de campionat

Miercuri, 20 octombrie, CSM CSU Oradea va juca din nou în grupele FIBA Europe Cup, de această dată pe terenul lui FC Porto. Ambele formații au pierdut în prima etapă: românii au fost învinși de Legia Varșovia, iar portughezii au pierdut în fața lui Szolnok.

Dacă CSM Oradea a evoluat în acest weekend, în schimb, FC Porto nu s-a prezentat la duelul din campionat cu Ovarense. Motivul a fost legat de unul dintre arbitrii delegați pentru această confruntare.

Mai exact, Paulo Marques i-a arbitrat pe alb-albaștri în finala din stagiunea precedentă, pierdută în decisiv împotriva lui Sporting. După meciul 5, membrii lui FC Porto s-au simțit neîndreptățiți de maniera de arbitraj și au luat în calcul chiar să nu se mai înscrie în prima ligă a Portugaliei.

Până la urmă, conducerea echipei a revenit asupra deciziei, însă a anunțat că nu va mai evolua în nicio confruntare arbitrată de oficialii care au fluierat „greșit” în finală.

Luând în considerare gravitatea erorilor de arbitraj comise în defavoarea lui FC Porto în cel de-al 5-lea meci al finalei și gândindu-ne la impactul pe care aceste erori l-au avut în decernarea titlului național, am decis ca FC Porto să nu mai joace în sezonul următor în nicio partidă fluierată de arbitrii implicați în aceste decizii”, era comunicatul lusitanilor din 21 iunie.

Membrii lui FC Porto s-au ținut de cuvânt și au boicotat duelul cu Ovarense, cerându-și scuze față de această grupare. Așadar, elevii lui Ramon Suarez au avut o pauză mai mare înaintea întâlnirii cu CSM Oradea. Și vicecampioana României a avut ocazia de a-și asigura mai multe zile de odihnă, însă n-a acceptat cererea lui BC CSU Sibiu de a amâna meciul din etapa a patra.

Interesant este faptul că după jocul decisiv pierdut de CSM Oradea cu U-BT Cluj-Napoca, în finala din sezonul 2020-2021, au existat plângeri la adresa arbitrajului. Cristian Achim a declarat pentru mai multe publicații, inclusiv pentru Baschet.ro, următoarele:

Condițiile în care s-a jucat această finală și acest joc nu au fost egale. Nu aș vrea să intru în aceaste detalii pentru că eu nu pot umbresc meritele Clujului. Eu nu vreau să intru în aceste detalii. Cine a văzut, cine se pricepe, cine înțelege, trage concluziile singur. Eu nu pot să-mi permit să le stric eu bucuria cu acest lucru. Cine a văzut să judece.

Încleștarea dintre FC Porto și CSM Oradea are loc miercuri, 20 octombrie, la ora 22:30.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!