Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FIBA EuroChallenge - CSM-U Oradea, la a 4-a înfrângere consecutivă

Sergiu Vicaș

Sergiu Vicaș
03.12.2014

BC Astana a reuşit să se impună marţi în Arena Antonio Alexe în faţa lui CSM-U Oradea cu scorul de 83-74. Chiar dacă orădenii au dat semne de revenire în special către finalul partidei, campioana en-titre din Kazahstan a menţinut o distanţă liniştitoare de puncte, cât să-şi asigure victoria.

Partida a debutat cu o demonstraţie de forţă cât şi de acurateţe din partea lui BC Astana. Aruncările din spatele semicercului ale lor Patrick Calathes şi Jerry Johnson au făcut în scurt timp diferenţa pe tabela de marcaj, scorul fiind 4-15 în primele 5 minute ale partidei.

Primul sfert s-a încheiat cu scorul de 15 la 29 după un aport adus în teren de către Anton Ponomarev, orădenii având la un momentdat şi un run de 6-0.

La pauza partidei tabela indica scorul de 36-44, gazdele câştigând sfertul 2 cu scorul de 19-15 prin punctele marcate în special de către Daniel Dillon şi Vujadin Subotic.

Gruparea de pe malul Crişului Repede a continuat rotaţia jucătorilor pe parchet, încercând o revenire care, din pricina unei precizii a aruncărilor de 3 puncte ale formaţiei din Kazahstan nu a dat roade, al treilea sfert fiind încheiat cu scorul de 17-23.

În ultimul sfert al partidei, BC Astana a înregistrat pe tabelă 16 puncte, destul cât să le facă faţă gazdelor care au înscris 21 de puncte. Un moment cheie al partidei s-a consemnat în momentul în care timpul de joc rămas era de 2 minute şi 13 secunde. În acel moment CSM-U au izbutit o revenire care a dus scorul la doar 5 puncte diferenţă (74-79), dar speranţa s-a spulberat în momentul în care Marcus Hatten a ratat o aruncare de 3 puncte care a dus la recuperarea mingii de către BC Astana.

De specificat este faptul că toţi jucătorii lui CSM-U Oradea care au evoluat în această partidă au şi înscris. În altă ordine de idei, în acest meci a debutat şi Silviu Lupusavei, jucătorul orădenilor înscriind 6 puncte în această partidă, având un procentaj de 100% la aruncările de 3 puncte.

Remarcat din partea bihorenilor a fost Vujadin Subotic cu 16 puncte, 4 recuperări şi 4 pase decisive. MVP-ul partidei a fost Jerry Johnson, componentul lui BC Astana trecându-şi în palmares 23 puncte, o recuperare şi 9 pase decisive.

 *Foto: Szilagyi Lorand

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!