Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FIBA EuroChallenge: CSM-U Oradea pierde confruntarea cu Tofas Bursa

Sergiu Vicaș

Sergiu Vicaș
17.12.2014

CSM-U Oradea şi-a încheiat parcursul din acest sezon de FIBA EuroChallenge în urma înfrângerii suferite pe terenul lui Tofas Bursa cu scorul de 84-75. Chiar dacă acest duel a fost unul al echipelor fără şanse la calificarea în următoarea fază a competiţiei, meciul a avut parte atât de distanţe semnificative de scor, cât şi de reveniri din partea ambelor echipe.

Tofas Bursa a început partida în forţă printr-un run de 14-0 în faţa orădenilor. Pentru ca debutul bihorenilor în această partidă să fie şi mai îngreunat, Vujadin Subotic părăseşte suprafaţa de joc în urma unei accidentări. Chiar dacă orădenii au încercat o revenire, primul sfert se încheie cu scorul de 28-15.

Prin aportul adus de aruncările lui Radovan Markovic de la începutul celui de-al doilea sfert, CSM-U Oradea reduce din handicap. Pe parcursul acestui sfert gazdele reuşesc să se desprindă la 20 de puncte diferenţă. Scorul pe tabela de marcaj la pauza mare era 50-33, de menţionat fiind faptul că în acest sfert acelaşi Rade Markovic reuşea să marcheze pentru a 5-a oară din spatele semicercului.

Pentru ca această confruntare să semene cu cea desfăşurată în precedent pe terenul bihorenilor, DaShaun Wood reuşeşte să se facă remarcat în sfetul 3, marcând din nou aruncări de 3 puncte în urma unor deposedări ale oaspeţilor. De cealaltă parte, pentru CSM-U urmează un run de 9-0 mulţumită în special lui Daniel Dillon, cât şi prin contribuţia lui Rareş Paşca. Încheiat de un coş al lui Marcus Isaiah Hatten în ultima secundă, sfertul 3 se încheie cu scorul de 69-59.

Dacă cel de-al treilea sfert a fost câştigat de orădeni la o difetenţă de 7 puncte (19-26), orădenii prind curaj şi încearcă o nouă tentativă de a reveni în joc printr-o reuşita a lui Dillon. În urma unor ratări ale echipei antrenate de Cristian Achim, Tofas înscrie 5 puncte consecutive pe tabela de marcaj. Partida se încheie într-un final cu scorul de 84-75, gazdele izbutind a 2-a victorie din acest sezon în cadrul FIBA EuroChallenge.

Remarcatul turcilor în această partidă a fost Lance Harris, americanul încheind partida cu 17 puncte, 7 recuperări şi 3 pase decisive. De cealaltă parte, cel mai eficient jucător a fost Marcus Hatten, componentul lui CSM-U Oradea reuşind să-şi treacă numele pe tabelă cu 12 puncte, 7 recuperări şi 2 pase decisive. Cel mai bun marcator al orădenilor a fost Radovan Markovic, acesta izbutind 17 puncte.

În cealaltă partidă desfăşurată în cadrul grupei D dintre BC Astana şi Avtodor Saratov, campioana din Kazastan s-a impus pe teren propriu cu scorul de 75-73. Totodată, în această partidă s-a consemnat prima înfrângere din acest sezon pentru Avtodor Saratov, ruşii încheind această fază a competiţiei pe prima poziţie la egalitate de puncte cu BC Astana.

*foto: Roby Boroș

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!