Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FIBA Europe Cup - Situația în grupa lui U-BT înaintea ultimei etape

Radu Bărăian

Radu Bărăian
05.02.2018

Grupa L din faza secundă a FIBA Europe Cup este de departe cea mai încinsă și mai nebună grupă dintre toate cele 4 existente, asta dat fiind faptul că înaintea ultimei etape toate cele 4 echipe păstrează șanse de calificare mai departe în optimile FIBA Europe Cup. 

Cele mai mari șanse la calificare le are formația olandeză Donar Groningen, care va juca pe teren propriu cu belgienii de la Belfius Mons-Hainaut, ultima clasată din grupă. Donar își asigură calificarea mai departe în cazul în care obține victoria, indiferent de rezultatul de la Cluj-Napoca. În aceeași postură se află și Keravnos, care cu o victorie în Ardeal se califică în optimi. 

În ceea ce privește campioana României, clujenii sunt obligați să învingă Keravnos, iar în același timp Donar să-și respecte statutul de favorită în fața lui Mons, atunci U-BT se califică în optimi. În eventualitatea în care se vor impune și U-BT Cluj și Mons-Hainaut, atunci situația se complică serios, toate cele 4 echipe urmând să aibă același număr de puncte, iar departajarea se va face în prim fază la capitolul meciurilor directe, iar mai apoi la coșaveraj. 

  Echipă    Meciuri jucate       Victorii        Înfrângeri       Puncte        Coșaveraj   
1     Donar Groningen 5 3 2 8 415-372
2    Keravnos 5 3 2 8 366-386
3    U-BT Cluj-Napoca 5 2 3 7 378-397
4    Belfius Mons-Hainaut 5 2 3 7 379-383

Ultima etapă din Grupa L a FIBA Europe Cup se dispută miercuri, 7 februarie, ambele meciuri debutând la ora 20:00, după cum urmează:

Donar Groningen vs. Belfius Mons-Hainaut

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca vs. Keravnos 

*Foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!