Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FINALA 2019. MVP: Giordan Watson

Valentin Todea

Valentin Todea
04.06.2019

FINALA 2019. MVP: Giordan Watson

Giordan Watson a fost desemnat cel mai bun jucător al finalei Ligii Naționale de Baschet Masculin 2019 de către redacția Total Baschet. Formația bihoreană și-a apărat titlul de campioană obținut anul trecut după ce a învins cu 3-1 la general pe BC CSU Sibiu, câștigând meciul decisiv din Arena ”Antonio Alexe” cu scorul de 75-66.

Baschetbalistul celor de la CSM CSU Oradea a fost coșgheterul echipei antrenate de Cristian Achim în această finală, totalizând 67 de puncte în cele patru partide, cu o medie de 16.75 puncte pe meci. Watson a avut în play-off o medie de 15.5 puncte pe întâlnire și a terminat campionatul cu 13.3 ppg.

Giordan Watson a avut 17 puncte, 4 recuperări și 3 assist-uri în primul duel al finalei, atunci când a evoluat aproape 29 de minute și a terminat cu 19 unități în dreptul eficienței. În meciul doi de la Sibiu, fundașul în vârstă de 33 de ani și-a adus aportul la o nouă victorie a echipei sale cu 18 puncte, 3 recuperări și 6 pase decisive, având o eficiență de 15 unități în 33:24 minute petrecute pe parchet, cele mai multe din tabăra grupării roș-albastre. Ambele dispute de pe Cibin au fost câștigate de orădeni la o diferență de două lungimi.

Seria s-a mutat la Oradea iar Watson s-a ridicat din nou la înălțime, în ciuda înfrângerii din meciul trei al finalei. Pătrunderile spre panou ale conducătorului de joc au fost deseori de neoprit de către defensiva sibiană, iar acesta a încheiat penultima dispută cu 17 puncte, 2 recuperări și 4 pase decisive în aproape 30 de minute jucate, pentru o eficiență de 14 unități.

În confruntarea care a stabilit câștigătoarea trofeului Ligii Naționale, Giordan a evoluat preț de 29:21 minute și a contribuit cu 15 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive și a terminat cu +14 la eficiență.

De menționat prestațiile solide venite din partea lui Dragan Zekovic și Nikola Markovic în acestă finală, care au dus la câștigarea consecutivă a Ligii Naționale de către CSM CSU Oradea. Zekovic a înscris 45 de puncte în cele patru partide, cu o medie de 11.25 puncte pe meci, în timp ce Markovic a adunat 38 de puncte și a avut o medie de 9.5 ppg în ultimul act al LNBM. Ambii jucători s-au alăturat echipei orădene după începerea sezonului.

*Foto: Valentin Todea/Total Baschet

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea age-of-mythology :

    MVP
    Deci să înțeleg că nu e ioficial. E doar MVP-ul ales de redacția TB, nu și de Federație. Oricum, inspirată alegere. Merită

    cu 4 ani în urmă (04.06.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin :

    ..
    Se pare ca Achim a reusit sa il puna in evidenta chiar si intr-o echipa in care exista si alti jucatori decisivi. Felicitari!

    cu 4 ani în urmă (05.06.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mailman :

    ofranda se cere facuta
    După ce zeii baschetului au fost generoși încă o dată cu Vrăjitorul Achim, urmează plata către aceștia: sacrificiul Căpitanului la fel ca de fiecare dată! După Pașca și Mandache vine rândul lui Pasalic. Cine vrea să fie căpitan la anul?

    cu 4 ani în urmă (05.06.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!