Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Florin Nini: „Selecția aruncărilor nu a fost tot timpul cea nimerită”

David Istrate, Bogdan Isailă

David Istrate, Bogdan Isailă
27.01.2019

Duminică, 27 ianuarie, BCM U FC Argeș Pitești s-a deplasat pe terenul liderului BC CSU Sibiu pentru un duel foarte disputat. Primele trei sferturi ale jocului au fost echilibrate, însă în ultimele 10 minute, gazdele au preluat controlul asupra partidei și au reușit să se impună cu scorul de 104-86.

După încheierea meciului, Florin Nini a oferit o declarație în care a vorbit despre aspectele care au făcut diferența în această confruntare, despre lucrurile care mai trebuie îmbunătățite în jocul echipei sale și despre următoarea perioadă de campionat.

Da, un meci disputat, un meci fizic, pe alocuri mult mai fizic decât noi. Am venit pregătiți să luptăm la raportul recuperărilor și în tranziția ofensivă. La recuperări am fost relativ aproape, ei 34, noi 31, însă tranziția defensivă ne-a jucat feste. Am avut momente în care nu am reușit să construim ceea ce ne-am propus, nu am avut cursivitate și nu am avut joc colectiv și sigur că aceste lucruri au fost speculate pe contraatac și pe tranziția ofensivă. Știam că sunt anumite momente în care Sibiul forțează pe astfel de situații de joc, însă se pare că nu am fost destul de organizați să le oprim. Îmi pare rău, era un meci pe care ne doream să îl câștigăm, dar asta este, trebuie să ne pregătim mai bine și să vedem greșelile pe care le facem pentru că de fiecare dată când jocul colectiv și apărarea colectivă a funcționat noi am reușit să ne adjudecăm victoria. Aici consider că s-au făcut oarecum diferențele și sigur că ne pregătim pentru meciul de Cupă și pentru meciul de la Craiova, care este de asemenea la fel de dificil. Diferența s-a făcut pe organizarea jocului, pe sincopele noastre, pe aruncări pripite, pe aruncări, din punctul meu de vedere, nepregătite. Selecția aruncărilor nu a fost tot timpul cea nimerită. Recuperările lor s-au transformat în contraatacuri în jocul de tranziție. Lucru la care Sibiul, dacă nu-l oprești la timp, te pedepsește. Nu-mi fac calcule pentru că nici n-aș avea curaj să spun cine va fi pe locurile 1, 2, 3, 4. După cum vedeți, suntem 6 echipe care ne batem, ne luptăm și la Oradea, deși în formulă incompletă, am fost și noi destul de aproape. Deci e o serie de jocuri total deschisă. Noi trebuie să luăm fiecare joc pentru că ne interesează să ajungem să jucăm într-o intensitate bună, să gestionăm momentele în care trebuie să depășim adversarul, să gestionăm momentele în care trebuie să anihilăm adversarul. Deci sunt destule lucruri de pus la punct, din punct de vedere al atacului și al apărării. Trebuie să ne jucăm fiecare joc, trebuie să acumulăm cât mai multe victorii și sigur că, în funcție de rezultatele celorlalte echipe, după aceea putem să facem calcule.”

De asemenea, antrenorul oaspeților a vorbit și despre decizia sa de a-l introduce în teren pe Iulian Orbeanu, jucător revenit după o accidentare.

Da, nu era pregătit. Am vrut să fac o linie formată din Jahii, Jeremic și Siriscevic și acest lucru nu se poate. Adică dacă introduci un român la jucătorii centri, nu, nu este, e de departe refăcut, a stat o lună și ceva. N-a reușit decât două antrenamente. L-am introdus pentru că am vrut să țin alți patru jucători în teren. Încă este în recuperarea formei sportive și trebuie să intre în intensitatea jocului.”

În continuare, pentru BCM U Pitești va urma o partidă cu CSM Târgu Mureș, ce va conta pentru Cupa României, în timp ce în Liga Națională, formația argeșeană se va deplasa pe terenul lui SCM Craiova.

*foto: Facebook - BCM U FC Argeș Pitești

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Nini
    Îmi este foarte simpatic, dar trebuie să se controleze mai mult. Sunt de acord că arbitrajele sunt proaste și multe decizii sunt evident greșite, dar chiar nu trebuie să protestezi la fiecare... riști să nu mai fi luat în serios. A fost ieri o fază cu Paliciuc care l-a oprit pe Tamulis din tranziție la mijlocul terenului printr-un "umăr la umăr". Paliciuc ridicase mâna din timpul faultului iar Nini protesta vehement... Iar cu timeout-ul ăla când mai erau 50 de secunde ce naiba a fost... Ba mai era să se și bată cu Siriscevic pe bancă. Ar fi trebuit ca până la vârsta asta să fi înțeles care sunt bătăliile care trebuie purtate...

    cu 5 ani în urmă (28.01.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Nini
    Omul a parut deranjat de modul in care s-a aparat echipa, de aici si dialogul cu Siriscevic. Una peste alta, pacat de prima repriza. Sper sa razbunam in curand aceasta serie negativa cu Sibiul (o echipa ce greu poate fi batuta pe teren propriu).

    cu 5 ani în urmă (28.01.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!