Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

„Flu Game”-ul Rapidului. Cum au câștigat giuleștenii un meci în opt oameni. Exclusiv

„Flu Game”-ul Rapidului. Cum au câștigat giuleștenii un meci în opt oameni. Exclusiv

Rapid București a reușit o victorie spectaculoasă în partida cu CSM Galați din etapa a 27-a în LNBM, scor 103-100. Victoria a venit pe finalul timpului de joc, după o triplă semnată de Devon Bookert, unul dintre cei opti jucători aflați pe lista de joc a giuleștenilor în acest meci.

Într-un scurt interviu acordat site-ului nostru, antrenorul Rapidului, Marius Bulancea, a povestit cum s-a ajuns la această situație:

„În primul rând îi mulțumesc lui Dumnezeu, fără de care nu pot face nimic. Am avut parte de cel mai intens meci trăit de mine până acum. Și asta datorită băieților mei care au fost minunați, pentru mine sunt niște eroi pentru cum s-au autodepășit. Din cauza virozelor din cadrul echipei care au început cu trei zile înainte de meci, nu am putut face nici un antrenament normal, având la dispoziție maxim 5 sportivi care au făcut doar forță și aruncări pentru a evita contactul și o eventuală răspândire.

La ora meciului am avut 4 jucători apți și 4 încă nerecuperați complet care și-au dorit însă foarte mult să joace și să ajute echipa. De exemplu Bogdan Penciu era cu borcanășul de pastile după el pe bancă. Acești băieți merită toată aprecierea noastră. Am reușit să transformăm toate dezavantajele inițiale în motivație care a fost ca un foc, care s-a aprins din ce în ce mai tare, alimentându-ne cu energie pe toată durata partidei.

Dacă se poate doresc să dedic această victorie tatălui meu, Victor Bulancea, care este pentru mine un erou în fiecare zi, mamei mele Mia, soției și copiilor.”

Rapid a avut în meciul cu Galați o prestație ca în NBA, cu 19/34 de la 3 puncte. Devon Bookert a marcat 6/12 de la 3 puncte, fiind liderul giuleștenilor din spatele semicercului.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

Principalul marcator a fost însă Jordan Swopshire, care a strâns 33 de puncte, cu 4/6 de la 3 puncte. Showpshire nu s-a arătat niciodată timorat în ceea ce privește aruncările de la 3 puncte, fiind unul dintre liderii LNBM, cu 6,3 astfel de aruncări pe meci, din care a înscris 35%. Marius Bulancea se arată însă încrezător în calitățile tânărului său shooter:

„Cu Galațiul am avut doar 3 jucători de perimetru, printre care și el. Am mizat însă de la început pe un joc de afara, având în vedere că am făcut doar aruncări în antrenamentele premergătoare. Jordan este un jucător care muncește mult, cu o aruncare foarte eficientă, este normal să ne folosim de calitatea lui. Mai trebuie să lucreze însă la selecția aruncărilor dar cred că este pe drumul cel bun.”

Din cauza absențelor din lot, căpitanul Bariș Aktaș a jucat 39:22 minute, iar veteranul Bogdan Sandu a prins 23:27 minute. Tehnicianul giuleștean a apreciat contribuția celor doi veterani români, în special ținând cont că aceștia mai au și alte business-uri înafara baschetului:

„O prestație foarte solidă care nu mă surprinde deloc, cunoscându-i foarte bine, știu de ce sunt în stare. Prestația lor este cu atât mai prețioasă, cunoscând faptul că au și joburi pe lângă baschet.”

Pe internet, jucătorii Rapidului au distribuit cele mai spectaculoase faze ale meciului cu descrierea „flu game”, aluzie la celebrul meci al lui Michael Jordan în care acesta a jucat bolnav și a reușit să înscrie totuși 38 de puncte, cu 7 recuperări și 5 pase decisive în victoria obținută de Chicago Bulls în meciul 5 al finalei cu Utah Jazz.

Potrivit paginii oficiale a rapidiştilor, e important de precizat că giuleştenii au cerut amânarea partidei, dar adversarii au refuzat.

Rapid se află în coada clasamentului LNBM în actuala stagiune, cu 6 victorii și 19 înfrângeri. Însă două dintre acele victorii sunt de calitate, cu echipe mult mai bine cotate și finanțate, precum CSM CSU Oradea sau CSA Steaua.

*foto: Mihai Tomescu/instagram rapidbucurestibaschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!