Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Focșani a trecut la scor de CSM Târgu Jiu

CSM Focșani a trecut la scor de CSM Târgu Jiu

CSM Focșani și-a adjudecat avantajul terenului propriu și a trecut de CSM Târgu Jiu cu scorul de 87 la 62.

Formații de start:

CSM Focșani – Krivokapic, Pesic, Antonescu, Sampson și Taylor;

CSM Târgu Jiu – Berculescu, Nikolic, Allen, Borșa și Rogava.

Cele două formații au început partida într-un ritm bun, după 4 minute de joc scorul era 10-8 în favoarea gazdelor în urma unei triple reușite de David Antonescu. După câteva atacuri nereușite de ambele părți, Taylor de la Focșani a înscris o nouă triplă pentru echipa antrenată de Petruț Mihai și a dus scorul la 13-8. Târgu Jiu aproape a egalat situația pe tabelă, însă tot vrâncenii au reușit să termine primele 10 minute în avantaj, scor 25 la 22.

Milos Pesic a terminat primul sfert cu 9 puncte marcate.

În debutul sfertului secund, Alionescu s-a văzut nevoit să ceara time-out după o serie de coșuri reușite de Pesic și Simeunovic, scor 31 la 24. Petrișor a punctat de la distanță, Pesic de la semidistanța, iar gorjenii s-au văzut conduși cu mai mult de 10 puncte, 37 la 24. Taylor și Simeunovic au dus rapid scorul la 43-24, iar Alionescu a cerut din nou timp de odihnă.

Diferența de 19 puncte a fost redusă de Allen cu un coș în ultima secundă a primei reprize, 51-34.

La pauza mare CSM Focșani avea 8/15 (53%) la trei puncte.

Sfertul trei al confruntării nu a fost așa de bogat în puncte ca primele două, însă a fost câștigat tot de CSM Focșani cu scorul de 14-10. Astfel, după 30 de minute de joc tabela din Sala Polivalentă din Focșani arăta indica scorul de 65 la 44 în favoarea gazdelor.

Scorul de pe tabelă i-a permis lui Mihai Petruț să folosească toți jucătorii trecuți pe foaia oficială pe parcursul ultimului sfert al confruntări, lucru care nu a influențat, evident, soarta partidei. Astfel, CSM Focșani a câștigat partida cu CSM Târgu Jiu cu scorul de 87 la 62 și a obținut a treia victorie stagională. 

Remarcați

Milos Pesic - 28 de puncte, 8 recuperări, 5 pase decisive; Dorde Simeunovic - 13 puncte, 6 recuperări; Jimmie Taylor - 13 puncte; 

Kevin Allen - 23 de puncte, 10 recuperări; Jacob Spurgeon - 14 puncte, 9 recuperări; Alin Borșa - 7 puncte, 9 recuperări. 

*foto: facebook CSM Focșani

 

--------

Sărbătorim împreună 10 ani de Baschet.ro! Avem nevoie de sprijinul tău pentru a putea continua mediatizarea acestui fenomen. Fii alături de noi și investește în baschetul românesc prin intermediul platformei Patreon la această adresă: https://www.patreon.com/Baschet . Garantăm faptul că suma de bani acordată va fi investită sută la sută în baschetul românesc! Pentru mai multe detalii accesează acest link.

1 comentariu la aceasta stire:
  • YMCA alin67 :

    csm tg-jiu
    Desi are sase straini in lot, dintre care unul adus mai tarziu in speranta ca va ajuta in lupta sub panou el mai jucand si anul trecut la Tg-Jiu, dar care este accidentat si probabil asa este de mai mult timp, chiar dinainte de a veni prima data in Romania, desi are un roman experimentat, Borsa, si doi U23, Berca si Berculescu, de la care ai putea avea asteptari mai mari, CSM Tg-Jiu este cea mai slaba echipa din liga. Astazi doi dintre straini, care ar trebui sa fie jucatori de baza in rotatie, McClain si Rogava au avut urmatoarea linie statistica impreuna: timp jucat 40 minute, puncte marcate 0,FG 0/8, recuperari 0, pase decisive 4, faulturi comise 1, faulturi receptionate 1, turnovers 7, eficienta -11. Este ca si cum ai fi jucat tot meciul 4 contra 5. Echipa aceasta pare sa reflecte mediocritatea in care se afunda tot mai mult orasul, si nu doar la nivel sportiv.

    cu 3 ani în urmă (23.01.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!