Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Fotios Katsikaris, reacție dură după înfrângerea cu U-BT Cluj-Napoca

Fotios Katsikaris, reacție dură după înfrângerea cu U-BT Cluj-Napoca

Marți, 25 ianuarie, U-BT Cluj-Napoca s-a impus pe terenul lui Unicaja Malaga, cu scorul de 79 la 73, și a început cu dreptul faza a doua a Basketball Champions League. Această înfrângere a fost surprinzătoare pentru spanioli care, în prima fază, câștigaseră meciurile de pe teren propriu la o diferență medie de 23 de puncte.

Rezultatul obținut în confruntarea cu alb-negrii a stârnit multe reacții și comentarii negative pe rețelele de socializare, dar și articole critice în presa iberică. De asemenea, Fotios Katsikaris, la conferința de presă organizată după încheierea jocului, a fost foarte critic la adresa echipei sale, vorbind extrem de mult despre atitudinea pe care au avut-o elevii săi.

Nu putem să continuăm în același fel. Dacă nu începem să transpirăm și să suferim, dar să suferim cu adevărat, atunci nu putem să facem nimic. Deja au trecut multe meciuri și începem să ne simțim ca în filmul Groundhog Day. Același lucru ni se întâmplă în fiecare partidă. Vorbim despre asta, muncim la asta, avem ședințe video și antrenamente și se întâmplă același lucru din nou și din nou. Trebuie să schimbăm ceva. Dacă nu facem asta, cu absența lui Alberto Diaz și toate accidentările, va urma un dezastru. Eu văd foarte clar lucrurile după atâtea meciuri. Am apărat echipa pentru că este echipa mea și pentru că suferim și muncim împreună, însă una este problema de ordin tehnic sau tactic și alta este problema de mentalitate. Trebuie să mușcăm. Nu mă interesează dacă putem sau nu, dar asta trebuie să ne fie mentalitatea. Dacă nu dăm totul, dacă nu lovim, mușcăm, suferim și alergăm după toate mingile, atunci nu știu cum vom câștiga jocurile. Pentru că, în cele din urmă, da, avem talent, dar capacitatea fizică ne reduce acest talent. Dacă nu marcăm și avem 17 turnoveruri, atunci ne pierdem încrederea și încasăm aceste parțialuri.

Antrenorul andaluzilor a susținut că își asumă responsabilitatea pentru acest duel, însă a continuat să vorbească despre schimbările care trebuie făcute în rândul organizației din Malaga.

Trebuie să fim conștienți de această situație. Fără dubii, eu sunt principalul responsabil, însă și jucătorii au partea lor. Este o situație foarte dificilă. Clubul nu merită asta și nici fanii. Nu știu. Am nevoie ca pe teren să fie cinci jucători care dau totul, care se sacrifică și care sunt gata să joace până la ultimul suflu. Aceasta este realitatea în care ne aflăm. Dacă nu facem asta, nu știu cum vom câștiga jocurile. Ieșim pe teren să vedem ce se întâmplă, dacă marcăm sau dacă ne apărăm. Este timpul ca fiecare dintre noi să își asume responsabilitatea. Bănuiesc că toată critica va fi îndreptată împotriva antrenorului și, da, este normal, o accept. Vreau să am succes cu această formație și îi respect istoria pe care o are. E o echipă și un oraș cu fani magnifici și ei nu merită asta. Trebuie să dăm tot ce avem. Totul. Nu trebuie să economisim nimic pentru vară.

Katsikaris nu s-a abținut din a-și exprima emoțiile și a declarat că este dispus să schimbe aspecte tehnico-tactice sau filozofia de joc, dacă acestea reprezintă problema alb-verzilor.

Sunt oameni și jucători buni. Nu mă voi plânge și nu îi voi blama pe jucători pentru înfrângerea de astăzi. Eu vorbesc la nivel general că este nevoie de schimbare. Dacă e nevoie de o modificare tactică, o facem mâine, însă dacă nu dăm tot ce avem, dacă nu vrem să suferim pentru o recuperare sau să cădem pentru a prinde mingea...toate mingile de 50/50 trebuie să ajungă la noi. Sunt multe aspecte care afectează un meci. Nu știu, sunt foarte îndurerat. Nu e mânie sau supărare. E ușor să îi blamez pentru jucători. Mai întâi mă critic pe mine însumi, sunt foarte îndurerat. Dacă toți suntem răniți, atunci ceva pozitiv se va întâmpla, ne vom schimba mentalitatea. Altfel cum să câștigăm? Această echipă din România a pierdut un singur meci în actualul sezon, iar lucrul acesta le oferă o încredere spectaculoasă. În liga lor, meciurile sunt ca niște antrenamente, astfel că sunt mai proaspeți, din punct de vedere fizic. Noi nu avem luxul acesta, duminică ne așteaptă jocul cu Bilbao și apoi urmează un alt meci în Basketball Champions League. Nu putem continua în aceeași manieră. Trebuie să mergem pe teren și să fim agresivi. Să mușcăm și să lovim, să mușcăm și să lovim, să mușcăm și să lovim. Și apoi vom vedea dacă planul nostru de joc este bun, dacă e o problemă tactică sau e vorba de filozofia defensivă. Dar trebuie să începem cu o bază. Nu putem să aruncăm o monedă și să vedem cum va ateriza. Asta este, nu spun mai multe. Așa văd lucrurile și așa le simt. Trebuie să ne schimbăm drastic începând de mâine. Prea multe meciuri au trecut. Nu ne-am calificat în Final 8-ul Cupei și am început grupa cu o înfrângere. Ce se va întâmpla acum? Ne vom scufunda? Trebuie să reacționăm. Trebuie să avem o altă modalitate ca echipă. Aceasta este modalitatea de a reacționa și apoi ne va fi mai ușor să corectăm alte aspecte.

În același timp, tehnicianul în vârstă de 54 de ani a lăudat echipa antrenată de Mihai Silvășan și a explicat care au fost avantajele clujenilor.

Nu au câștigat doar datorită nivelului lor fizic. Este o echipă foarte bine construită, cu roluri bine definite. Ei au o rotație foarte scurtă, care, însă, ne-a depășit din punct de vedere fizic, atât în atac, cât și în apărare. Au câștigat lupta la recuperare. Au profitat de fiecare greșeală pe care am făcut-o. Ne-au dominat sub panou și au avut multe layup-uri. Noi nu am arătat cum trebuia să arătăm, am suferit mult din cauza problemelor din ultimele săptămâni. Ne-au lipsit jucătorii care ne-ar fi putut da acel nivel de agresivitate. Ei au controlat jocul până la final și sunt o echipă care merită felicitări pentru victorie.

Peste o săptămână, Unicaja Malaga primește vizita lui Filou Oostende, iar elevii lui Katsikaris au șansa de a obține prima victorie în faza Top 16 a Basketball Champions League.

*foto: Mariano Pozo/diariosur.es

5 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Katsirakis
    Foarte vorbaret grecul dupa meciul asta, interesanta tirada vis-a-vis de mentalitate.
    Ce am remarcat eu din nou, referitor la Cluj, omul e din nou spot on:
    "Această echipă din România a pierdut un singur meci în actualul sezon, iar lucrul acesta le oferă o încredere spectaculoasă. În liga lor, meciurile sunt ca niște antrenamente, astfel că sunt mai proaspeți, din punct de vedere fizic." (min 20:15 din conferinta de presa).
    Este excat ceea ce tot mai multa lume de pe la noi sesizeaza; Clujul are 2 viteze, una in campionat si cu totul alta in BCL. Dar sa vedem ce se va intampla in continuare, daca se aglomereaza programul. Sper ca accidentarile sa ramana departe de ei...

    cu 2 ani în urmă (26.01.2022)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca msarto:

      scuze
      Sigur ca grecul cauta si scuze, are niste raspunsuri de dat. Ca el stie foarte bine ca se te antrenezi in LNBM ca sa joci meciuri tari numai in BCL nu e un avantaj. A zis-o si Silva anul trecut, ca nu ajuta sa faci deplasari de dragul "antrenamentului" pentru ca apoi sa joci un meci tare pentru care nu ai avut meciuri pe masura in liga. Ma gandeam ca o sa fie pentru U un dezavantaj major sa joci in viteza 1 saptamana de saptamana si apoi sa trebuiasca sa dai forja intr-un meci BCL. Care ii avantajul sa mergi pana la Constanta sa le dai cu terenu in cap unor juniori? Nici macar nu poti face fazele pe care le extersezi la antrenament pt BCL, ca in Malaga nu ii aparatorul din Galati langa tine. S-a si vazut ce de capace si-au luat pe patrunderi... Cat despre aruncatul de 3 a fost mult prea diferit fata de ala cu Ploiestiul... Asa ca nu subscriu la ce zice grecul.
      PS: Constanta, Galati, Ploiesti - am zis la intamplare, nu am vrut sa fiu nerespectos cu munca lor.

      cu 2 ani în urmă (26.01.2022)
    • U BT Cluj-Napoca 1234567:

      LNBM
      In campionat nu prea are rost sa jucam la maxim cu anumite echipe doar ca sa le batem la 50 de puncte, de aia și jucam cu juniorii in ultimul sfert. Grecul pare să caute scuze că a pierdut și că cu un lot foarte bun se afla in afara play-offului in campionat.

      cu 2 ani în urmă (27.01.2022)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Oarecum
      omul e nemultumit si de faptul ca a venit la o echipa cu nume si rezultate ( mai vechi ) de Euroliga si Eurocup, iar din ce am inteles bugetul s-a cam subtiat in asa fel ca acum se lupta in BCL, iar in Campionat stau rau. Zona Malaga este foarte afectata de Coronavirus si industria turismului ( dominanta in zona ) e de doi ani la pamint. Bani prin zona se gasesc mai greu, iar grecul e obisnuit cu echipe cu bugete mari. E drept ca maiestria unui antrenor se vede atunci cind dai de greu. Oricum lupta in grupa este deschisa, Ierusaslim are lot puternic fizic ( cred ca ei se vor califica , dar si Prometey e tare de tot, numai ca au ceva stres cu vecinatatea Putin-ului ). Oostende cred ca sunt surprizatori, indeminatici si pot crea probleme oricui. Pentru U-BT acum esential e sa cistige jocurile de acasa si eventual la Oostende. Uau, visez oare ?...

      cu 2 ani în urmă (27.01.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca RobertMugabe :

    Sper
    sa castigam si returul. Declaratiile imi amintesc de antrenorii de fotbal din Romania care gasesc tot timpul zeci de scuze, mai putin modul in care au pregatit meciul. Nivelul scazut din LNBM cred ca mai degraba ne scade performanta si sincer cred ca nu e usor pentru Silvasan sa conecteze jucatorii pentru meciurile din Europa dupa ce primim o replica slabuta in campionat.Sunt curios ce scuze va gasi grecul daca pierde si la Cluj unde pana la urma tot ei sunt considerati favoriti

    cu 2 ani în urmă (27.01.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!