Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FRB obligată să achite o sumă simbolică în cazul naturalizării lui Richard și Watson

FRB obligată să achite o sumă simbolică în cazul naturalizării lui Richard și Watson

Federația Română de Baschet obligată să achite cheltuielile de judecată lui Giordan Watson și Kris Richard.

Cei doi sportivi au înregistrat pe data de 09.10.2019, la Curtea de Apel Oradea Secția a II-a civilă de contencios administrativ și fiscal, o cerere de suspendare a efectelor actului administrativ decizie Consiliul Director din data de 18.06.2019. Jucătorii campioanei României au solicitat suspendarea efectelor punctului 7 al sedinței din data de 18.06.2019 prin care s-a stabilit că echipele au dreptul să înscrie pe foaia oficială de joc, ca jucător român, 1 singur jucător naturalizat.

Reclamanții au avut câștig de cauza de pe urma procesului cu Federația și art. 56, care interzicea folosirea în același timp a doi jucători români naturalizați, a fost schimbat, creând o serie de divergențe în baschetul românesc. Mai mult decât atât, conform portalului instanțelor de judecată, FRB este obligată să achite reclamanților cheltuielile de judecată în valoare de 50 de RON, reprezentând taxa judiciară de timbru (vezi galerie foto). 

Între timp, spiritele s-au calmat și ambii jucători au jucat pentru naționala României în prima fereastră a campaniei de calificare pentru EuroBasket 2021. Kris Richard a debutat în partida împotriva campioanei mondială, Spania, în timp ce Giordan Watson a fost folosit de Tudor Costescu în deplasarea din Israel

*foto: facebook CSM Oradea/ Roby Boros

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!